Маршрутки Кропивницького порушують встановлені графіки руху

Понеділок, 24 січня 2022 16:09

Виконавчий комітет міської ради пішов на зустріч приватним перевізникам Кропивницького і погодив підняття тарифу на проїзд у маршрутках до 10 гривень після різкого подорожчання пального.

На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 24 січня.  Однак, очільник міста нагадав перевізникам і умови, які вони дали слово дотримуватися. Серед них - чітке дотримання графіків руху транспорту, особливо  - у вечірній час. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Як продемонстрував час - скарг від кропивничан на відсутність маршруток вже після 19.00  не меншає. У вечірній час до віддалених мікрорайонів обласного центру приватний  пасажирський транспорт не їздить.

Міський голова відреагував на таку ситуацію і попередив власників маршрутів про неминучу відповідальність:

- Виконком пішов назустріч приватним перевізникам, врахувавши їх аргументовані докази та розрахунки, але встановивши при цьому досить не складні умови – дотримання  чіткого графіка руху транспорту:  чи є пасажири чи немає, але розклад руху має виконуватися і ніяк інакше, - наголосив Андрій Райкович. -  Лише в такий спосіб ми будемо співпрацювати із перевізниками усіх форм власності.   Повинні бути аналітика і найсуворіший контроль. Мене будуть інформувати, а далі вже даватимемо оцінки. І нехай навіть не сумніваються - порушуватимуть графік, буде працювати на цих маршрутах комунальний транспорт, і крапка.

Андрій Райкович доручив своєму профільному заступнику разом із управлінням транспорту та зв'язку зустрітися із перевізниками і передати їм позицію міської влади.

- Не хочуть працювати відповідно до угод, будемо шукати інших перевізників, - продемонстрував рішучість міський голова. -  Так не буде, що  кількість автомобілів на маршруті змінюється протягом дня, що хочуть те і роблять. Час, коли ми стояли на колінах, коли не  було як перевозити людей,  пройшов. Комунальний транспорт справиться з додатковим навантаженням.

Прочитано 449 разів
Останнє редагування Понеділок, 24 січня 2022 16:50
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+