Майже 50% учнів шкіл Кропивницького навчаються дистанційно

Вівторок, 06 вересня 2022 11:38

Цьогоріч в  міських школах навчатимуться 26,5 тисяч школярів, з них прийшли  до першого класу – майже 2300 дітей. Маємо 1377 майбутніх випускників – учнів 11 класів. Про це під час апаратної наради сьогодні, 6 вересня, розповів заступник міського голови Олександр Мосін, передає mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду. 

- Опрацьовувалися одночасно безпекові питання, підготовка до роботи в осінньо – зимових умовах, йшла активна методична робота з розробки навчальних планів, відповідно до обраних умов навчання, - відзначив посадовець.

Адміністрації шкіл разом з батьками  зробили вибір щодо форми навчання дітей: на початок навчального року дистанційно навчаються понад 13000 учнів (49,1%). Змішаний варіант освіти обрали понад 11700 дітей (44,2%). Ще майже 1800 школярів віддали перевагу повністю очному навчанню (6,7%).

Важливо, що вдалося  забезпечити можливість долучення до навчального процесу не тільки 2813 учнів, які вимушено опинилися за кордоном, а й тим дітям, які перебувають в окупації в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

Школи Кропивницького також приймуть понад 930 дітей із родин вимушених переселенців. З них 140 першокласників, яким  вручили сертифікати на шкільне канцелярське приладдя.

Кропивницький став для вимушених переселенців другою домівкою. Протягом літа педагоги активно залучали дітей Кропивницького та дітей гостей міста до таборівок, цікавих занять, гуртків, поєднуючи це з волонтерською роботою.

- Прошу управління освіти тримати на особливому контролі  питання організації навчального процесу у школах Кропивницького, - наголосив Олександр Мосін. -   Необхідно гнучко реагувати -  у разі необхідності вносьте зміни у вибрані формати навчання, щоб максимально використати усі можливості, які нам дають сьогодні ЗСУ і погода. При цьому безпека наших дітей завжди має бути на першому місці.  Немало зроблено, але робота з вдосконалення укриттів має тривати постійно, як і  інформаційна та психологічна підтримка учнів. У цьому ми розраховуємо на підтримку наших поліцейських, фахівців ДСНС та  психологів. А вчителі мають за будь-яких умов забезпечити максимально якісну освіту, адже нам потрібне грамотне і  високопрофесійне молоде покоління, якому доведеться  після Перемоги разом з нами відбудовувати країну. А для цього потрібні міцні знання!

Прочитано 161 разів
Останнє редагування Вівторок, 06 вересня 2022 11:51
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+