Лікаря райлікарні на Кіровоградщині судитимуть через смерть пацієнта

Вівторок, 20 липня 2021 12:04

Лікаря районної лікарні судитимуть за неналежне виконання службових обов’язків. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

За процесуального керівництва Новгородківського відділу Знам’янської окружної прокуратури завершено досудове розслідування за фактом неналежного виконання своїх професійних обов’язків лікарем Новгородківської ЦРЛ, що призвело до тяжких наслідків у виді смерті пацієнта (ч. 1 ст. 140 КК України).

За версією слідства, обвинувачений провів неналежне й недостатнє обстеження пацієнта, який поступив на стаціонар в наслідок ДТП, поставив неповний діагноз та призначив невідповідне лікування. Як наслідок, в день виписки пацієнта було повторно госпіталізовано з стрімким погіршенням здоров’я до хірургічного відділення лікарні, де він помер.

Наразі, обвинувальний акт відносно медичного працівника скеровано до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини  лікарю загрожує до 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 5 років.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прочитано 1160 разів
Останнє редагування Вівторок, 20 липня 2021 12:13
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+