Кропивницький: цікаві заходи у бібліотеках Кропивницького до Дня Незалежності України

Четвер, 23 серпня 2018 13:24

З нагоди відзначення державних свят: Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України у бібліотеках-філіях МЦБС Кропивницького відбулася низка цікавих і пізнавальних заходів.

У філії № 11 тривала патріотична акція «Я люблю Україну!». Протягом дня діти читали вірші про Україну та рідний край, звучали музичні п’ятихвилинки «Пісня солов’їна, рідна Україна!». В читальному залі інформаційної підтримки діяла патріотична панорама «Моя країна - Україна», на якій була представлена література про історію і сучасність нашої держави, українську мову, обереги, символи країни. Корисними для читачів став аукціон цікавих повідомлень «Українці, що удосконалили світ» та інтернет-мандри «Україна унікальна – Україна надзвичайна». Юні патріоти мали можливість перевірити свої знання в онлайн-вікторині «Чи знаєш ти Україну?» Під час патріотичного майстер-класу "Квітуча моя Україна!" діти виготовляли прикраси, які вдягнуть на День незалежності України. Закінчилася акція флеш-мобом у жовто-блакитному вимірі – діти випустили в небо кульки з вигуками «Моя країна – Україна!» та «Хай в серці живе Україна!».

А у філії № 16 підготували святкову акцію «Голуб миру у дитячих долоньках». У програмі свята був ерудит-конкурс "Я і Україна". А майстерня радості "Мрії на крилах" допомагала всім охочим освоїти мистецтво орігами. Завершився захід флешмобом "Голуб миру".

Філія № 2 порадувала своїх відвідувачів літературно-тематичним вечором «Україна: випробування свободою». Захід був присвячений тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України, не дожив до сьогоднішнього дня. Бібліотекарі через поезію і пісні намагалися донести до сердець читачів основну думку: війна – це безумство, це невиправдана жорсткість. Завершився захід оглядом книжкової виставки «Для України воля стала долею»;

Поки діти у філій № 5 визначали переможця у конкурсі малюнків на асфальті «Україна майбутнього», бібліотекарі знайомили читачів з виставкою «Проект «Україна». А у бібліотеці № 12 можна було зхдійснити відео-мандрівку «Вражаюча і загадкова моя Україна». Під час заходу діти дізналися про довгий і складний шлях України до незалежності та здійснили захоплюючу, пізнавальну подорож рідною країною. Діти залюбки читали вірші про Україну, згадували народні звичаї і традиції українців. Доповнювали захід огляди книг, які були представлені на книжковій виставці «Україна – мій сонячний дім»;

Філія № 19 провела парад патріотичних ідей «Я люблю Україну, тому я…». Читачам книгозбірні запропонували долучитися до ідейної мапи країни та надати пропозиції, що конкретно кожен громадянин може зробити для України. Навіть найменші відвідувачі пропонували свої варіанти: читати та говорити українською мовою, мандрувати своєю країною, гарно навчатися, не смітити на вулицях рідного міста тощо.

У філії № 7 – година державності «Велична і свята, ти наша мати Україна!». Читачі бібліотеки переглянули відеофільм «Моя Україна», відповідали на запитання вікторині з історії України «Перші …». Юна читачка бібліотеки Пшенична Аня – учениця педагогічного ліцею, розповіла присутнім про історію незалежності України. На завершення заходу учасники зустрічі ознайомилися з тематичним оглядом літератури «Історія України в дитячій художній літературі».

Прочитано 4787 разів
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+