Кропивницький: обвинуваченого у вбивстві податківця відпустили під домашній арешт

П'ятниця, 28 травня 2021 17:32

Одного з обвинувачених у вбивстві генерала податкової інспекції Святошинського району Києва, після 7 років перебування у слідчому ізоляторі, відпустили під домашній арешт. Справу у Кіровському районному суді Кропивницького розглядають сьомий рік. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Суспільне.

У травні 2014 року 48-річного генерала податкової Володимира Тесленка  побили двоє чоловіків після сварки у нічному клубі. Після отриманих травм генерал помер у лікарні. У листопаді 2014-го вироком Ленінського районного суду обвинувачених засудили до пожиттєвого ув'язнення. Вирок суду адвокати обвинувачених оскаржили. Підозрюваних у справі двоє – Євген Яценко та Іван Проценко. Чоловіків обвинувачують в умисному вбивстві. У разі доведення вини їм загрожує від 10 років до довічного ув’язнення.

Фото: Суспільне Кропивницький. 

Прокурор Микола Вдовіченко розповів, що просив суддів про повторне проведення експертизи причин смерті генерала. Причина – висновки двох раніше проведених щодо цього експертиз суперечать одна одній. Кримінальний процесуальний кодекс України, з його слів, передбачає це: ”Допит експертів не дав усунути суперечність висновків. Не може бути дві різні причини смерті”.

Адвокат родини вбитого Олександр Гардецький просив визнати експертизу Харківського бюро, яка визначила, що причиною смерті не було побиття, недопустимим доказом. Четверо захисників обвинувачених сказали, що скасування цієї експертизи безпідставне.

Обвинувачений Іван Проценко допит експертів прокоментував так: ” Кіровоградські експерти під час свого висновку опирались на ті питання, які ставив слідчий. Харківський експерт дав більш розгорнуту відповідь щодо причини, зв'язків і стану потерпілого”.

Суддя Руслан Бурко ухвалив рішення провести повторну, третю, судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті генерала. Робитимуть це у Дніпропетровській області.

Прокурор просив подовжити обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисники – не пов'язаний з триманням під вартою запобіжний захід.

Євгена Яценка суд відпустив під домашній арешт, він носитиме електронний браслет. Івана Проценка залишили під вартою.

Адвокати обвинувачених від коментарів після судового засідання відмовились.

Фото: КП в Україні. 

Прочитано 550 разів
Останнє редагування Понеділок, 31 травня 2021 09:29
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+