Кропивницький готується до епідемії китайського коронавірусу

Вівторок, 18 лютого 2020 14:20
Кропивницький готується до епідемії китайського коронавірусу Фото: https://www.rbc.ua/

Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому готові протидіяти, у разі потреби, небезпечному короновірусу із Китаю. На цьому наголосила начальник управління охорони здоров'я міської ради Оксана Макарук під час пресконференції сьогодні, 18 лютого, з посиланням на пресслужбу КМР повідомляє mandarin-news.

Очільниця медичної галузі обласного центру роз'яснила поточну ситуацію щодо впровадження заходів безпеки та готовності медичних працівників міста до боротьби із новітньою інфекцією. За словами посадовиці, управління охорони здоров'я міської ради має чіткий розроблений міський план заходів, який буде приведений в дію при виявленні носіїв короновірусу.

Заклади охорони здоров'я міста зобов'язані забезпечити готовність прийняти потенційних пацієнтів, мати необхідний резерв медикаментів для невідкладної медичної допомоги, – відзначила Оксана Макарук. – Медичні працівники мають бути також забезпечені всіма засобами індивідуального захисту: медичним одягом, захисними пов'язками, окулярами та засобами дезінфекції. Це стосується як первинної, так і вторинної ланки охорони здоров'я. Медичні заклади вже розпочали процедуру закупівлі та оголосили тендери через систему “ProZorro”.

У Кропивницькому визначені дві опорні лікарні по боротьбі з короновірусом. Це інфекційне відділення Кіровоградської обласної лікарні та стаціонар №1 Центральної міської лікарні. Медичні працівники закладів охорони міста отримали необхідну підготовку на відповідних теоретичних семінарах та навчаннях, підкреслила начальник управління.

У четвер, 18 лютого, о 10.00 год. на базі інфекційного відділення Центральної міської лікарні розпочнуться вже відпрацювання практичних дій. На занятті-тренінгу буде представлений маршрут пацієнта, хворого на короновірус, умови його госпіталізації, ізоляції та лікування.

Прочитано 3235 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+