Кропивницький: депутат міськради Михайло Бєжан прозвітував перед виборцями (ФОТО)

Середа, 25 грудня 2019 10:00

У Кропивницькому депутат міськради Михайло Бєжан прозвітував перед виборцями. Про це з Кропхабу повідомляє кореспондент mandarin-news.

Протягом 2019 року Михайло Бєжан узяв участь у 9-ти засіданнях сесії міської ради, крім цього за рік провів 7  засідань комісії з питань промисловості, транспорту, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, очільником якої є. Також депутат провів понад 40 прийомів громадян, за наслідками яких подав 79 звернень та запитів, переважна більшість яких стосувалися виділення  матеріальної допомоги для містян на загальну суму 108 тисяч гривень.

Одним із заходів, ініційованих депутатом, стала екотолокана 101-му мікрорайоні. Навесні разом з мешканцями тут навели лад: пофарбували стовпці та лавки,  висадили дерева. Тепер посеред мікрорайону красується справжня алея з декоративних слив. Також тут вдалося відремонтувати прибудинкову територію біля багатоповерхівок №23/1, 23/2 та 25 на пр. Університетському. У свою чергу, рівненький асфальт з’явився і біля будинку №33.

Влітку просто неба вдалося влаштувати масштабне свято для дітей з батутами, аніматорами, морозивом та веселими конкурсам. За ініціативи депутата вдалося провести 2-денний турнір з боксу. Захід пройшов на базі боксерського клубу «Нокаут». Серед учасників були діти віком від 12 до 16 років, у вагових категоріях від 30 кілограмів і більше.

Також міська рада підтримала ініціативу Михайла Бєжана, прийнявши рішення про заборону роботи на території міста цирків з тваринами

Одним і важливих напрямків у своїй роботі депутат вважає популяризацію українського кіно. За цей рік вдалося провести чимало благодійних показів таких фільмів, як «Крути», «Чорний ворон», «Іловайськ 2014», а також допрем’єрного перегляду фільму Олександра Жовни «Історія Лізи».

Значною подією для міста став приїзд відомого українського письменника Василя Шкляра. До Кропивницького він завітав якраз у день відкриття Кропхабу, презентувавши містянам свою нову книгу «Характерник».

Михайло Бєжан ініціював чимало благодійних заходів, у тому числі для особливих дітей. Серед них – безкоштовні відвідини кінотеатру та розважального центру.

Серед пріоритетів у роботі депутата – допомога та підтримка військових, як діючих, так і демобілізованих. Для досягнення цієї мети команда обранця співпрацює з Кіровоградським обласним клінічним госпіталем ветеранів війни, громадською організацією «Серця матерів Кіровоградщини», Центром медико-психологічної реаблітації «Компас». В результаті вдалося допомоги нашим волонтерам видати книгу, де йдеться про роботу зі стресом та вигоранням – це практичний посібник з елементами інтерактиву «Ресурси впевненості: історії на межі війни».

Комісія міськради Кропивницького з питань промисловості, транспорту, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, яку очолює Михайло Бєжан,  у 2019 році провела 7 засідань, на яких розглянуто більш ніж чотири десятки важливих для жителів обласного центру питань, серед яких – ліквідація торгівлі з рук у невстановлених місцях, впорядкування встановлення та розміщення літніх майданчиків, діяльності торгових точок та великих торгівельних мереж, встановлення розмірів ставок єдиного податку у на 2020 рік, якість маршрутних перевезень, інформування торговельних підприємств стосовно відмови від використання поліетиленових пакетів та використання багаторазових екопакетів. Разом з юридичним відділом міськради комісія напрацювала проект рішення «Про розповсюдження та використання полімерних виробів та тари», розглянула та підтримали питання стосовно закупівлі у комунальну власністьнових автобусів та розподіл їх по міським маршрутам. Одним із найважливіших рішень було питання дофінансування реставрації Арки. Також члени комісії розглянули питання стосовно заборони зміни цільового призначення кінотеатру  «Зоряний» та підтримали проект бюджету на 2020 рік, який минулого тижня затвердили на сесії – він становитиме 2 млрд 127,6 млн грн. У ньому передбачені кошти на освіту (983, 9 млн. грн), охорону здоров’я (106,6 млн. грн.), культуру та спорт (105,6 млн. грн.), ЖКГ (285, 9 млн. грн.), соціальні програми (16, 8 млн. грн), pозвиток тpaнспоpту (182,3 млн гpн) та будівництво (109,5 млн гpн).

Прочитано 425 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+