Кропивницький: декану Льотної академії орбрали запобіжний захід

Середа, 24 лютого 2021 15:21

Ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Кропивницького обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави виконувачу обов’язки декана вищого навчального закладу обласного центру, затриманого 22 лютого 2021 року.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури керівнику факультету повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Про це повідомили в прокуратурі області.

Наразі  суд розглянув та частково задовольнив клопотання прокуратури застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 158 тис грн. Дану ухвалу суду прокуратура оскаржуватиме в апеляційному порядку.

Нагадаємо, неправомірну вигоду у сумі 11600 доларів США  керівник факультету вимагав від одного з курсантів за  участь у навчальних польотах закладу. Затримали  викладача під час передачі першої частини  обумовленої суми неправомірної вигоди у сумі п’яти  тисяч доларів США.

Досудове розслідування здійснюють слідчі  слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління  Служби безпеки  України в Кіровоградській області.

За інформацією гpoмaдського aктивіста Aндpія Лaвpуся, затриманий  Валерій Шульгін є деканом факультету льотної експлуатації та обслуговування повітряного руху Кіровоградської льотної академії .

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: CBN. 

Прочитано 488 разів
Останнє редагування Середа, 24 лютого 2021 16:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+