Кропивничанин звинуватив управління міськради в розкраданні коштів

Середа, 04 липня 2018 11:04

Нещодавно, до Кропивницького відділення поліції надійшла заява з доволі резонансним змістом.

В ній йшлося про те, що в минулому році відбувалося проведення ремонтних робіт водопровідно-каналізаційних мереж ЗОШ-1-3 ступенів №3 (вул. Авіаційна, 64, район Новомиколаївка).
В документі йдеться про те, що посадові особи Управління капітального будівництва міської ради міста Кропивницький, будучи у злочинному зговорі із службовими особами ПП «Ніфа», здійснили розкрадання бюджетних коштів на суму 500 000 гривень.
Вдалося їм це, як стверджував скаржник, шляхом завищення об'ємів виконаних будівельних робіт.
Відтак, ми вирішили провести журналістське розслідування, аби дізнатися деталі справи.
Спочатку, ми звернулися до прес-служби ГУНП в Кіровоградській області, де нам сказали, що подібними справами займається прокуратура. Пізніше, у прокуратурі повідомили, що ця справа знаходиться не в них, але на контролі у правоохоронців знаходиться.
У цей же час ми зателефонували до начальника УКБ Кропивницького Віктора Ксеніча з проханням прокоментувати ситуацію:


- А ми не робили водопровідно-каналізаційну мережу ЗОШ №3. Навіть договір не заключали. Кошти нам теж не виділяли. Це якась помилка. Брехня. Наклеп. Якщо ви трішки знаєте роботу управління капітального будівництва та нас, а, то ви знаєте, що ми стоїмо на сторожі закону й я завжди борюся за кожну копійку. А так звинувачувати мене, я вважаю це некоректним. Хто це взагалі такий(йдеться про заявника – Авт.)? Може до суду до нього подати?


Вже наступного дня ми прийшли до керівництва Управління капітального будівництва й переглянули всі наявні документи з приводу ремонту в третій школі.
Там і справді жодного слова про ремонт водогінно-каналізаційних мереж навчального закладу не було.
Щоб остаточно розставити всі крапки над «і», ми звернулися за інформацією до завідувачки господарством ЗОШ №3 Тетяни Михайлівної, яка сказала, що в 2017 році в школі робили капітальний ремонт приміщення, а от водогони й каналізації підрядники не замінювали.
На жаль, автор заяви відмовився коментувати свою скаргу, а, отже, аргументів та доказів, окрім заяви, немає.

Прочитано 884 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+