- Ви тут:
- Мандарин News
- Суспільство
- Кропивничани матимуть змогу ласувати європейським шоколадом
1 СІЧНЯ 2018 РОКУ В УКРАЇНІ НАБУЛИ ЧИННОСТІ ЄВРОПЕЙСЬКІ ВИМОГИ ДО ВИРОБІВ З КАКАО ТА ШОКОЛАДУ
Вони визначені в наказі Мінагрополітики від 13.04.2016 № 157.
Відповідно до цих вимог у чорному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів у в перерахунку на суху речовину. В молочному - понад 25% та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% - молочних продуктів. Чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду. Про це повідомляється на сайті відомства.
У разі невідповідності продукту даним вимогам він не зможе називатись шоколадом або шоколадним. А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».
Приведення вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду у відповідність до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном.
Повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.