Кропивничанам пропонують висловити свої ідеї щодо перейменування вулиць

П'ятниця, 05 серпня 2022 09:23

Міська рада збирає пропозиції до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади, що підлягають перейменуванню, та напрацьованих нових назв до них. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Таким чином хочуть вивчити громадську думку, зібрати пропозиції до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади для заміни топонімів, пов’язаних із державою-агресором росією, комуністичним тоталітарним режимом, імперським та радянським минулим, на українсько-марковані назви. Повний перелік вулиць із запропонованими новими назвами можна переглянути ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Надавати пропозиції можуть усі зацікавлені сторони та соціальні групи населення: жителі відповідних вулиць та Кропивницької міської територіальної громади, представники інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації.

Пропозиції мають містити обгрунтування з урахуванням критеріїв, визначених у додатках 1-2 «Концепції інтеграції українських маркерів у топонімічний простір Кропивницької міської територіальної громади». Форма оформлення пропозицій розміщена у додатку 4 зазначеної Концепції, яка розміщена за посиланням https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/

Пропозиції надаються шляхом заповнення Google-форми за посиланням https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/opituvannya-pereimenuvannya/

Письмові пропозиції надсилати за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41; Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Збір пропозицій та зауважень триває з 27 липня по 27 серпня 2022 року.

Результати консультацій будуть оприлюднені після узагальнення та їх розгляду міською топонімічною комісією.

Прочитано 287 разів
Останнє редагування П'ятниця, 05 серпня 2022 09:48
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+