Кропивничан запрошують долучитися до конкурсу «Підтримай Вікімандри українською»

Середа, 31 січня 2018 12:59

В Україні із 01 по 28 лютого триватиме конкурс «Підтримай Вікімандри українською», мета якого – наповнення інформацією вільного ілюстрованого онлайн путівника довідковою інформацією про подорожі українською та іншими мовами.

Вікімандри – один з проектів фонду Вікімедіа, найвідомішим проектом якого є всесвітньо відома вільна енциклопедія Вікіпедія.

Як повідомили у відділі культури і туризму міської ради Кропивницького, у конкурсі можуть взяти участь усі охочі. Завдання конкурсантів – створювати нові та покращувати статті у Вікімандрах українською мовою, а також створювати нові статті про Україну у Вікімандрах іноземними мовами. Учасниками мають бути зареєстрованими у Вікіпроектах (зробити це можна за посиланням у правому верхньому куті).

Призовий фонд конкурсу становить 16 тисяч гривень. Головний приз – туристична поїздка в межах України. Ті, хто посядуть із 2 по 10 місце у загальному заліку отримають сертифікати в онлайн-магазинах на туристичне, велосипедне приладдя тощо.

Організатори конкурсу вважають, що проведення конкурсу «Підтримай вікімандри українською» дасть можливість поділитися своїми враженнями з мандрівниками та підготуватися до нових мандрівок, а головне створити якісний контент про куточки України і одночасно доповнити вільний путівник українською мовою.

Детальніше з регламентом конкурсу можна ознайомитися за лінком:

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри:Конкурс_«Підтримай_Вікімандри_українською»

Приклади оформлення статтей про міста, маршрути, аеропорти:

http://uk.wikivoyage.org/wiki/На_Говерлу_і_Прутецькі_водоспади,

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Київ,

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Мехіко_(аеропорт).

Перед написанням статті необхідно ознайомитися з матеріалами на сторінці

http://uk.wikivoyage.org/wiki/Вікімандри:Довідка.

З пропозиціями щодо співпраці та запитаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: http://Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Прочитано 532 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+