Кропивничани активно голосують за Громадські проекти

Четвер, 02 листопада 2017 15:29

Від 30 жовтня у Кропивницькому стартувало голосування за проекти Громадського бюджету – 2018.

Як повідомив під час прес-конференції у міській раді начальник управління економіки Андрій Паливода, цього року у конкурсі Громaдський бюджет беруть участь менше проектів, ніж минулого року, але вони цiкaвiші для реалізації.

- Вони різні за тематикою: від облaштувaння зон вiдпочинку до покрaщення умов проживaння людей з особливими потребaми, - відзначив Андрій Паливода. - Крiм того, цьогоріч зaборонено подaвaти проекти з енергоaудиту, тобто проекти. Направлені на зaмiну вiкон тa утеплення в комунaльних зaклaдaх.

До фіналу конкурсу громадських проектів, які будуть реалізовуватися за кошти міського бюджету у наступному, 2018 році, вийшли 30 малих проектів з кошторисом до 150 тисяч гривень, 11 великих з фінансуванням до одного мільйона гривень і 7 соціальних, направлених на підвищення комфортності проживання у Кропивницькому людей з інвалідністю.

Серед малих проектів найбільше – 11, мають на меті створення додаткових умов заняттями фізичною культурою і спорту, 9 – дадуть можливість покращити дозвілля дітей у місті, 4 проекти започатковуються для благоустрою території міста, 3 – мають мистецьку направленість.

Наймасштабнішим із великих проектів є створення «Амфітеатру» на селищі Новому, його кошторис складає один мільйон гривень. У суму 998 тисяч гривень оцінюється благоустрій набережної річки Інгул у Кропивницькому, 995 тисяч грн. за розрахунками є вартість ремонту соціально-реабілітаційного центру по вулиці Нікітіна, 25.

Найбюджетнішим серед великих проектів – 240 тисяч грн. є проект облаштування пішохідного переходу через яр у мікрорайоні Завадівка.

Серед соціальних проектів пропонуються для реалізації у Кропивницькому: «Встановлення підіймальної платформи на автомобіль служби соціального таксі», «Обладнання спеціального спортивного залу для занять ЛФК», «Капітальний ремонт Центру соціальної реабілітації (денного догляду дітей)», «Ремонт тренажерів для осіб з інвалідністю», «Виготовлення підйомного пристрою для підняття людей з інвалідністю до вагону», «Встановлення ігрового майданчика адаптованого для дітей з інвалідністю» та «Створення умов для забезпечення роботою з гідною оплатою для людей з особливими потребами».

Проголосувати за будь-який проект у кожній номінації можна буде впродовж 12 днів із 30 жовтня по 10 листопада. Віддати свій голос за обраний проект можна на офіційному сайті міської ради або у ЦНАПі в будні дні із 10 до 16 години та у вихідні з 10 до 13 години.

- Електронне голосування працює в штатному режимі, - звернув увагу Андрій Паливода. - Вже із 24.00, коли відкрилася лінія голосування, першими віддіали свої голоси активні мешканці селища Нового. У разі виникнення якихось проблем чи питань на сайті є зворотній зв'язок, на який можна направити листа і спеціалісти Фонду Східна Європа досить швидко реагують і підказують як вирішити питання.

Прочитано 413 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+