Кропивничанам рекомендують змінити літню гуму на зимову

Середа, 08 листопада 2017 11:29

Зима вже порозі, тож прийшов час змінити літню гуму на зимову.

Водії зі стажем точно знають, саме від якості гуми та її відповідності погоди може залежати життя. Втім, навіть вони, наражають на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників руху.

Для того, аби не стати частиною статистики ДТП за першої ожеледі, слід вже сьогодні «перезути» колеса на своїх авто.

Новачки запитають, навіщо взагалі потрібен перехід на зимову гуму?

Зчеплення є однією з основних характеристик шин, воно залежить від ряду факторів, але чи не основним з них є температура. Це відбувається через те, що при різних температурах хімічний склад шини змінює свої властивості, стає м’якше або твердіше, більш чіпким або слизьким. Так, наприклад, літня гума при зниженні температури (до 0º C або нижче) стає більш жорсткою, що погано позначається на керованості автомобіля. Та фахівці рекомендують міняти «літо» на «зиму» вже при 12-10 градусах за Цельсієм.

Що ж стосовно зимової, то у порівнянні з літніми шинами вона більш м’яка при низьких та мінусових температурах. Крім того, зимові шини відрізняються не тільки наявністю або відсутністю шипів, а також придатністю, тобто для доріг без снігового покриву (вони більш тверді) і для засніжених і зледенілих доріг (більш м’які).

Та завжди треба пам’ятати, що зимова гума не убезпечить від усіх ризиків, тому вам варто бути вкрай уважними і адекватно реагувати на дорожні умови, зважати на дорожні знаки. Крім того, не варто забувати про те, що час укомплектувати авто «зимовим набором».

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області звертається до водіїв не ігнорувати правила безпеки і вчасно ввести свої авто в зиму.

Прочитано 649 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+