Коли розпочнеться продаж ялинок на Кіровоградщині

П'ятниця, 23 листопада 2018 15:56

У Кіровоградській області розпочалась заготівля новорічних ялин. Роботу проводять державні лісогосподарські підприємства. Шкода довкіллю та лісовим насадженням при цьому не завдається – повідомляє mandarin-news із посиланням на Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Вирощують новорічні дерева на спеціальних промислових плантаціях. В області зростає близько 900 тисяч штук сосни кримської та звичайної і ялини звичайної. З них 26 тисяч штук лісівники готові реалізувати нинішньої зими. Станом на 23 листопада споживачі вже придбали у лісівників 5 тисяч штук пишних і ароматних новорічних красунь.             

Напередодні новорічних свят працівники лісового господарства беруть під особливий контроль стан охорони хвойних насаджень від непроханих гостей. У лісництвах вживаються заходи з недопущення незаконної вирубки ялинок. Державна лісова охорона веде патрулювання плантацій новорічних ялин.

Згідно з чинним законодавством за незаконно зрубані хвойні дерева передбачена адміністративна відповідальність. Розмір штрафів для громадян становить 85 - 170 гривень за одне дерево, для посадових осіб -  від 119 до 204 гривень. Крім того необхідно буде відшкодувати й нанесену довкіллю шкоду в розмірі 454 - 7 404 гривень.

Тому лісівники радять усім бажаючим придбавати головний атрибут новорічного свята у лісгоспах та лісництвах і на спеціалізованих ялинкових базарах. Реалізація ялинок здійснюватиметься до кінця грудня. З 19 грудня в м. Кропивницькому почне свою роботу традиційний обласний ялинковий ярмарок, де продаватимуть сосни та ялини, які привозитимуть з різних куточків Кіровоградщини.

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 844 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+