Кіровоградщина: «Зелений клас» працює в Помічнянській ОТГ

Вівторок, 16 жовтня 2018 10:04

Ідея  створення «зеленого класу» належить вчителям Помічнянської ЗШ І-ІІІ ступенів №3. Її активно підтримали і, наразі, учні молодших класів мають можливість проводити уроки на свіжому повітрі -  повідомляє mandarin-news.

Нова Українська школа -  це не тільки зміна та оновлення  меблів та методичних матеріалів. Це кардинальна зміна у формах і методах навчання помічнянські вчителі взяли це за основу і взялися до справи. Ідей було чимало, але «зелений клас» виник як варіант дати друге життя старим шкільним  партам. Адже до 1 вересня  усі перші класи були забезпечені усім необхідним обладнанням, яке передбачає українська школа, зокрема й одномісними партами.

Відкриття «зеленого класу» відбулось в рамках відзначення  100-річчя від дня народження видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського. Тим самим Помічнянські педагоги  продемонстрували актуальність ідей  великого вчителя в сучасній школі. Зелений клас  активно використовується під час проведення уроків, гурткових, позакласних занять, виховних годин. 

Вчителі відзначають, що  діти  з задоволенням  навчаються на свіжому повітрі, є активнішими під час занять, краще засвоюють матеріал, мають  позитивний емоційний стан. А також учні залюбки відвідують зелений клас на перервах та після уроків; він став улюбленим місцем їх спілкування.  Зрештою, «Зелений клас» став не тільки  окрасою подвір’я школи,  а ще місцем проведення батьківських зборів, засідань  методичних об’єднань  та прикладом для наслідування для інших шкіл.

Фото: з відкритих джерел

Прочитано 1175 разів
Останнє редагування Вівторок, 16 жовтня 2018 12:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+