Кіровоградщина відзначає 74-ту річницю визволення України (ФОТО)

П'ятниця, 26 жовтня 2018 14:55

Сьогодні в селах, селищах та містах Кіровоградщини відзначають 74-ту річницю визволення України від нацистських загарбників  – повідомляє mandarin-news.

В обласному центрі представники влади, громадськість та мешканці Кропивницького зібрались на меморіальному комплексі "Фортечні вали". Покладанням квітів до Вічного вогню та хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих у битвах під час визволення України від нацистських загарбників.

Жителька Кропивницького Раїса поклала квіти в пам'ять про своїх близьких та рідних:

Я прийшла вшанувати пам'ять рідних.В мене батько – герой Радянського Союзу, рідний брат загину в другій світовій війні, внук теж був на фронті, а зараз вже нікого не залишилось, - розповідає кропивничанка.

Нагадаємо, в ході Другої світової війни  (1941–1945) саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 – жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.[

Завершилося вигнання нацистських окупантів з України повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України — Закарпаття, яке відбулося в результаті здійснення радянськими з'єднаннями Четвертого та Першого Українських фронтів  Східно-Карпатської наступальної операції . 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України

 ФОТО: mandarin-news

Прочитано 421 разів
Останнє редагування П'ятниця, 26 жовтня 2018 19:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+