Кіровоградщина: російського бізнесмена підозрюють у фінансуванні війни проти України

Четвер, 22 червня 2023 14:03

Повідомили про підозру російському підприємцю, який причетний до фінансування збройної агресії рф проти України. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру області.

За даними слідства, підозрюваний є бенефіціарним власником АТ «Кіровоградське рудоуправління», яке спеціалізувалося на видобутку та переробці каоліну. Підприємство мало сталі фінансово-господарські зв’язки зі структурами держави-агресора. Бізнесмен входить до складу акціонерів та директорів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу ворога та його силових структур.

Підприємства сплачують мільярдні суми податків та інших обов’язкових платежів як до бюджету країни-агресора, так і до позабюджетних фондів. Кошти спрямовуються на потреби збройних сил рф, а також фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у російській агресії проти України.

Підозрюваному інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч.  4 ст. 110-2 КК України).

Нагадаємо, що раніше за клопотанням прокурорів накладено арешт на активи кропивницького підприємства, пов’язаного з компаніями країни-агресора. Арештовані корпоративні права та нерухоме майно наразі передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

 

 

Прочитано 321 разів
Останнє редагування Понеділок, 26 червня 2023 10:11
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+