Кіровоградщина: як отримати гроші від міжнародних організацій Рекомендовані

Середа, 27 липня 2022 16:54

З початок повномасштабної війни росії проти України допомогу українцям почали надавати міжнародні фонди.  Проте в людей все ще є питання стосовно умов отримання допомоги, кому її надають та що для цього треба. Mandarin-news вирішив пояснити нюанси надання такої допомоги.

Так, українці можуть отримати наступні види допомоги:

 

ЮНІСЕФ — українцям: програма грошової допомоги Спільно

Цей вид допомоги передбачає надання 2200 гривень на кожного члена сім’ї, але не більше як на п’ятьох осіб. Родина отримує одноразову виплату за три місяці на вказаний у заявці банківський рахунок. Ідентифікаційний код і номер рахунку у форматі IBAN має належати одній людині, яка вказана у заявці як отримувач коштів. Помилки у внесенні цих даних можуть спричинити затримку виплат.

Кошти можуть отримати наступні категорії:

Мають трьох і більше дітей до 18 років;

Мають принаймні одну дитину з інвалідністю до 18 років.

Допомога надається сім’ям незалежно статусу ВПО, які перебувають у будь-якому регіоні України, але за умови, що вони не отримували грошової допомоги від ЮНІСЕФ чи іншої міжнародної гуманітарної організації після 24 лютого 2022 року.

Для отримання допомоги слід зареєструватись за ПОСИЛАННЯМ. Надіслана заявка проходить два етапи перевірки після чого вам надійде грошовий переказ. Після чого надходить СМС для підтвердження отримання платежу.

ЮНІСЕФ надсилає СМС із з короткого номеру 4224.

Важливо! Не подавайте заявки кілька разів. Це збільшує витрати часу на технічну перевірку, перевірку на відповідність критеріям програми та спричиняє затримку виплат для родин, які відповідають критеріям програми.

 

Допомога для осіб зі статусом ВПО від держави

Цей вид допомоги надаватиметься у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисячі гривень на місяць,
  • для інших осіб – 2 тисячі гривень на місяць.

Виплата допомоги здійснюється через Ощадбанк на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс однин місяць після його припинення чи скасування.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Як отримати:

стати на облік як внутрішньо переміщена особа

подати заяву на отримання допомоги на проживання

Де отримати

  • Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад
  • Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад
  • Центр надання адміністративних послуг
  • Через мобільний додаток Порталу Дія

Як замовити послугу

  • Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто.
  • Хто може звернутися: фізична особа

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Заява про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

 

Допомога від криптобіржі BINANCE75 доларів протягом трьох місяців (криптокартка для українських біженців)

Доступна лише тим біженцям, які покинули Україну після початку війни з Росією. Переміщені українці, які покинули країну до війни з інших причин, не зможуть долучитися до програми.

Картка доступна для поточних і нових користувачів Binance з України, які тимчасово переміщені в країни ЄЕЗ через війну з Росією.

Користувачам потрібно буде використовувати наявний обліковий запис, зареєстрований в Україні, або зареєструвати новий обліковий запис Binance. Єдиною зміною буде потреба для користувачів додавати свій поточний номер телефону в ЄС. Після того, як користувачі замовлять картку, вони відразу отримають віртуальну картку, а фізичну картку буде доставлено протягом кількох тижнів.

Основна мета криптокартки Binance Refugee Crypto Card — підтримати біженців і надати їм швидкий, простий і повністю функціональний платіжний інструмент для надсилання, отримання та купівлі за допомогою криптовалют.

 

Хто має право отримати крипто-пожертвування від Binance Charity?

Оцінюють та приймати у програму українських біженців та ВПО, які найбільше потребують фінансової підтримки. Сюди входять соціально незахищені особи, расові та етнічні меншини, незастраховане, малозабезпечене населення, люди похилого віку та особи з несприятливим станом здоров’я.

Щоб відповідати цілям і гарантувати, що пожертвування надходять людям, які найбільше потребують допомоги, більшістьпартнерів НУО реєструватимуть бенефіціарів у центрах для біженців у автономному режимі. Якщо ви відповідаєте вимогам, зазначеним вище, і хочете подати заявку на фінансування онлайн, будь ласка, зв’яжіться зі Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Як біженцям отримати картку – ТУТ.

Які гуманітарні ініціативи та підтримку надає Binance Charity українцям, що залишаються в межах українського кордону?

Binance Charity співпрацює з різними неурядовими організаціями, щоб підтримати українців, які залишаються в країні. До цих НУО входять "Паляниця", що базується у Львові, та "Rotary Club Kyiv International", що базується у Києві та околицях.

Паляниця, яка отримала від Binance Chairty пожертвування у розмірі 500 000 доларів США, розподіляє сухі продовольчі пайки та медичні набори у Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Херсонській та Черкаській областях. Вони також надають притулок у Львові.

Організація "Rotary Club Kyiv International", яка отримала пожертвування у розмірі 250 000 доларів США від Binance Charity, надає медичні набори та окремі ліки, ліжка та матраци до притулків, доставку продуктів харчування, дитячих товарів, засобів гігієни та інших предметів першої необхідності по всьому Києву, Чернігову та Дніпру.

 

Також є ряд інших міжнародних організацій, які теж допомагають українцям фінансово. Наводимо їх перелік та посилання для реєстрації:

 

Є Допомога міжнародна 

The 1k Project (1000$) 

Gate to Ukraine (100$) 

«Єдність за майбутнє» (2220 грн. на людину) 

NRC (Норвезька рада у справах біженців) Реєстрація проходить через месенджер WhatsApp по номеру

+48 729 086 505

«Спілка»

БФ«Щаслива дитина» 

БФ «СОС Дитячі Містечка Україна»

«Жінка для жінки»

«Українські сестри» 

Грошова допомога для жителів Маріуполя (обов’язкова прописка Маріуполя)

Грошова компенсація витрат на ліки

 

 

ГУМАНІТАРНІ ФОНДИ:

ЄДопомога (волонтерська) 

Співдія

БФ «Мама + Я»  (писати їм у Дірект)

БФ «Карітас Київ»

БФ Вадима Столара

БФ «Ембрейс»

БФ Олександра Усика

«Марш жінок» 

Жіночий рух «За майбутнє» (допомога дитячим харчуванням та підгузками)

 БФ «Віра у добро»

 БФ «У матусиних долонях»  (писати їм у Дірект)

 «Так. Це штаб»

«Є Надія – допомога під час війни» від християнської церкви «Перемога» (набирати по телефонам)

Допомога мешканцям Луганської та Донецької областей

CMS RACE

 

Прочитано 1836 разів
Останнє редагування Середа, 27 липня 2022 17:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+