Хто відповість за масове вбивство собак у Кропивницькому. ФОТО

Понеділок, 25 червня 2018 11:11

Сьогодні, 25 червня, перед Міською радою Кропивницького пройшла акція "30 хвилин мовчання" на захист бездомних собак,  з метою привернути увагу громадськості, влади та поліції до проблеми убивства бездомних собак.

"Зупиніть масове вбивство!", "За що?", "Зверніть увагу на отруєння наших чотирилапих друзів!", - саме з такими плакатами більше ста людей звернулись до міської влади.

У той час під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович висловив обурення з приводу ситуація з бездомними собаками яких останнім часом масово труять на вулицях Кропивницького. Він заявив про те, що ніякого відношення до вбивств безпритульних тварин міська влада не має, і попросив поліцейських знайти винних.

"Сьогодні, люди прийшли під стіни міськради, але не я давав наказ труїти собак. Шановні поліцейські, потрібно вирішувати це питання разом. Не може один міський голова побачити все, що робиться у місті. З'ясуйте хто це зробив? І навіщо? Треба вирішити це питання", - зауважив Андрій Райкович. 

Надходять відомості про те, що безпритульних собак труять препаратами, які передбачаються для лікування хворих на туберкульоз. Тому, Райкович наказав розібратися поліції разом з ветеринарною службою, яким саме препаратом труять тварин. Та запевнив, що керівники аптек матимуть серйозні проблеми у випадку, якщо безконтрольно відпускатимуть такі препарати.

Люди запевняють, що звернулися до міського голови за проханням заборонити аптекам відпускати вбивчі препарати. Але, Андрій Райкович в котрий раз ухилився від відповіді на болюче питання.

"Я не можу давати розпорядження аптекам. Це не в моїх повноваженнях. Я можу тільки надати пропозиції", - запевнив міський голова.

Містяни вкрай обурені відношенням та реакцією очільника міста, щодо ситуацію винищення безпритульних тварин у Кропивницькому.

Фото Олена Сідорова.

Прочитано 716 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+