Історія наймолодшого бійця бригади тероборони Кіровоградщини Рекомендовані

П'ятниця, 12 серпня 2022 17:45

У свої 18 років Клим мав чіткі плани на майбутнє – навчаючись на ветеринарному факультеті, хлопець планував їхати до Ірландії, аби там продовжити опановувати професію, віза вже була оформлена. Та ці плани зруйнувало повномасштабне вторгнення росії в Україну.

У цей же день Клим, як і сотні інших кропивничан, у буквальному сенсі пішов штурмувати центр комплектування.

Наполегливість принесла свої результати – за кілька годин він став, як пізніше виявилося, наймолодшим бійцем 121-ї бригади ТрО.

З батьками не радився, просто поставив їх перед фактом. Вони, добре розуміючи, чим Україні загрожує російська окупація, змирились з вибором єдиного сина.

Попри юний вік, побратими відразу сприйняли хлопця серйозно.

Клим з підліткового віку цікавився військовою справою, тому поводження з різними видами зброї для нього аж ніяк не стало відкриттям. Мало того, хлопець охоче ділився своїми навичками зі старшими за віком та життєвим досвідом побратимами.

За 5 місяців проходження служби хлопець багато чому навчився.

- У мене є право кермувати легковиками й вантажівками, – розповідає Клим. – Але до служби такого досвіду майже не мав. Та за цей час мені доводилося їздити за кермом різних автівок – від старенького ВАЗа до МАЗа з причепом. Ситуації різні траплялися…

Ситуації дійсно траплялися різні. Визначальними стали кілька виїздів на передову. Щоб дістатись до пункту призначення, буквально під обстрілами доводилося приймати нестандартні рішення. Головне – виконати поставлене завдання.

-Я переконаний, що кожен із нас повинен стати універсальним солдатом, і розбиратися у всьому, що має відношення до оборони держави. Адже ніхто не знає, коли і яке саме вміння знадобиться в тій чи іншій ситуації, – говорить Клим.

У перемозі України Климентій анітрохи не сумнівається. Понад усе він хоче повернутися до мирного життя – опанувати професію, працювати за фахом та знайти свою долю. Але без перемоги все перелічене, звичайно ж, неможливе. Тому,  хлопець робить для її наближення все від нього залежне…

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитано 3037 разів
Останнє редагування П'ятниця, 12 серпня 2022 17:57
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+