Інтереси аграріїв Кіровоградщини захищатимуть в Конституційному суді України

Понеділок, 12 листопада 2018 15:26

Завтра о 10:00 в Конституційному суді розпочинається розгляд змін до конституції, які ініціював  Олег Ляшко щодо аграрного устрою України, - повідомляє mandarin-news .

267 народних депутатів вже підтримали спрямування до Конституційного суду законопроект Олега Ляшка та РПЛ №6236. Головна  зміна, яку передбачає документ  -  це закріплення  Конституції права власності на сільськогосподарські землі виключно за фермерами-громадянами України. В цьому контексті йдеться про внесення зміни, яка назавжди закарбується на сторінках Конституції, що господарем на українській землі є український фермер, а не олігархи  і транснаціональні гіганти.

Для мешканців  аграрної Кіровоградщини питання закріплення у Конституції права власності на сільськогосподарські землі виключно за фермерами-громадянами України більш ніж актуальне. Протягом кількох разів область вже «піднімалась» проти рейдерських захоплень і, нажаль, не у всіх випадках тим, хто господарює на землі вдалося довести свою правову позиції.Президент Петро Порошенко підтримує негайне відкриття ринку землі, адже це є однією з ключових вимог МВФ до України. Ми ж зацікавлені у  продовжені дії мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, визначивши раз і назавжди, що господарем на українській землі є український фермер, - так обґрунтовує ініціативу РПЛ член Бюро Кропивницької міської організації Олександр Скляревський.

Прочитано 535 разів
Останнє редагування Понеділок, 12 листопада 2018 17:03
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+