Ігор Степура «накатав» заяву в нацполіцію на губернатора Кіровоградської області

П'ятниця, 22 березня 2019 09:55

Про це повiдомляє Mandarin-news з посиланням на прес-службу заступника голови обласної  ради Кропивницького Iгоря Степури.

 

20 березня 2019 року заступник голови Кiровоградської обласної ради подав заяву до Головного управлiння Нацiональної полiцiї у Кiровоградськiй областi по факту правопорушення, яке скоїв голова Кiровоградської обласної державної адмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко.

Пiд час пленарного засiдання 22-ої сесiї обласної ради заступник голови Кiровоградської обласної ради Iгор Степура заявив з трибуни про намiр звернутися до правоохоронних органiв з повiдомленням про здiйснення правопорушення головою Кiровоградської ОДА Сергiєм Кузьменком, який пiдписав низку фiнансових розпоряджень без погодження з обласною радою.

«Рiшенням Кiровоградської обласної ради №414 вiд 22.12.2017 року було затверджено бюджет на 2018 рiк.

Вiдповiдно до п.13 зазначеного рiшення Кiровоградська обласна державна адмiнiстрацiя набула право затверджувати з наступним внесенням змiн до рiшення обласної ради про обласний бюджет розподiл, перерозподiл та iншi манiпуляцiї з нерозподiленими грошовими коштами. Разом з тим, всi зазначенi дiї обласна державна адмiнiстрацiя зобов’язана погоджувати з постiйною комiсiєю обласної ради з питань бюджету, фiнансово-економiчної полiтики та iнвестицiй.

Проте, всупереч вимогам зазначеного рiшення та Бюджетного Кодексу України, напередоднi рiздвяних свят, 27-28 грудня 2018 року, голова Кiровоградської ОДА Сергiй Кузьменко пiдписав низку фiнансових розпоряджень на суму бiльше 20 мiльйонiв гривень, без погодження з бюджетною комiсiєю обласної ради. Фактично, голова Кiровоградської ОДА Сергiй Кузьменко приховав вiд депутатiв обласної ради дiї адмiнiстрацiї i лише 28 сiчня 2019 року на пленарному засiданнi чергової ХХII сесiї обласної ради депутати дiзналися про факт використання коштiв.

На пiдставi вищевикладеного, а також доданих мною копiй рiшення Кiровоградської обласної ради вiд 22.12.2017 №414 та розпорядження Кiровоградської ОДА вiд 27.12.2018 №1060-р, вчора я подав заяву до Головного Управлiння Нацiональної Полiцiї в Кiровоградськiй областi з проханням внести вiдомостi до ЄРДР i вiдкрити кримiнальне провадження за ознаками злочину, вiдповiдальнiсть за який передбачена ч.2 ст.364 КК України», - повiдомив Iгор Степура» - йдеться у повiдомленнi.

 

 

 

 

 

 

 

Прочитано 845 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+