ГО «ЩИТ» хоче розповісти Зеленському, як працює нова патрульна поліція на Кіровоградщині

Середа, 14 серпня 2019 10:00

Учасники ГО "ЩИТ" готують звернення до президента щодо непрофесійних дій деяких правоохоронців на Кіровоградщині. Про це повідомляє mandarin-news із посиланням на допис голови організації Олександра Скляревського.

"ЩИТ" - громадська організація, до якої входять пенсіонери та колишні працівники органів внутрішніх справ у Кіровоградській області.

Як голова ГО "ЩИТ" хочу донести до громадськості інформацію про так звану «роботу нової поліції» в Кіровоградській області. Я постійно проводжу зустрічі з діючими правоохоронцями, які дійсно професійно служать в поліції. Останні події, що відбуваються у нас в області, вже в них викликають занепокоєння і обурення з приводу того, як деградує поліція в Кіровоградській області, як набирають по оголошенням працівників, як швидко з них роблять керівників, як непотрібних і неугодних звільняють з поліції, або "відряджають" у віддаленні райони, - розповідає Олександр Скляревський.

Він наводить кілька прикладів непрофесійної поведінки поліцейських, про які йому вдалося дізнатись з власних джерел.

В одному з районів поліцейський в 4 години ранку відпочивав у кафе з другом. Раптом виник конфлікт, в ході якого у справу пішли кулаки, бензопила та вогнепальна зброя. Результат - троє з різними тілесними ушкодженнями в лікарні, а працівник ОВС з вогнепальним пораненням. Наступний випадок стався в іншому районі області. Після 24 години ночі побили "нового поліцейського" у груповій бійці. В поліції зазначили – "був не на службі".

Ще один випадок побиття стався через непрофесійність поліцейського, який у неробочий час затримав особу по адміністративному правопорушенню, але останній зняв наручники і ледве не вбив патрульного.

За інформацією автора, всі ці випадки сталися з правоохоронцями, які в поліції з 2016-2018 року, а близько 80% надзвичайних подій, пов’язаних з особовим складом, приховується від НПУ.

Ми, колишні правоохоронці, не розуміємо, як можна отримувати вогнепальні поранення та тілесні ушкодження не під час розкриття, упередження чи профілактики злочинів, а як красиво зазначають в зведеннях "знаходився поза службою". Це поліцейський - він весь час на службі, і коли виходить з дому в магазин за хлібом у вихідний день, - зазначає колишній співробітник ОВС.

Нині учасники організації готують звернення до президента Зеленського щодо непрофесійних дій деяких працівників поліції Кіровоградщини і їх керівників з інформацією про факти приховування надзвичайних подій, пов’язаних з особовим складом.

Прочитано 1290 разів
Останнє редагування Середа, 14 серпня 2019 11:14
Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Додати коментар


+