Фотографувати «просрочку» не заборонено

Субота, 13 жовтня 2018 17:08

Заборона фотографувати запліснявілий хліб, протерміновану молочну продукцію, гнилі овочі та інші неякісні продукти є неправомірною. Про це повідомляє сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Закон України «Про інформацію» гарантує  право вільного доступу до інформації про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення кожній людині дає стаття 50 Конституції України. Тож заборона фотографувати товари унеможливлює конституційний механізм реалізації цього права.

Якщо приміщення магазину є приватною власністю, фото- і відеофіксація може бути заборонена. Однак якщо мова йде про фіксацію продажу неякісного товару, то заборонити зйомку не мають права. Тобто навіть якщо в магазині діє заборона на фотозйомку, але фотографується протермінований продукт, – заборона не буде правомірною.

У разі, якщо власник закладу і забороняє знімати, попросіть його пред’явити паспорт та документи, що є підставою для подібної заборони. Частіше підходять охоронці або продавці, що не мають повноважень забороняти. У випадку, якщо охоронець намагається забрати у вас телефон чи фотоапарат, викликайте поліцію, адже ніхто не має права торкатися руками громадянина України. Хіба що правоохоронці у випадках, прописаних у Законі України «Про Національну поліцію».

За консультацією звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби області за адресою: м.Кропивницький, вул.Тараса Карпи, 84, каб.409

Електронну пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Тел. (0522) 32 14 58.

 

Прочитано 785 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+