Фальсифікований бензин: на Кіровоградщини викрили масштабну злочинну схему

Середа, 07 серпня 2019 13:10
Фальсифікований бензин: на Кіровоградщини викрили масштабну злочинну схему Фото: 112 Україна

Співробітники податкової міліції Кіровоградщини припинили діяльність «центру мінімізації митних платежів». Про це повідомляє mandarin-news із посиланням на прес-службу ДФС області.

За рахунок використання підконтрольних суб’єктів господарювання (у тому числі підприємств-нерезидентів) порушники надавали підприємствам послуги з мінімізації сплати митних платежів при імпорті товарів, які в подальшому використовувались у незаконному виробництві паливно-мастильних матеріалів (далі - ПММ).

В ході реалізації злочинної схеми, група осіб ввозила компоненти для незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів за кодом товару, який не підлягає оподаткуванню акцизним податком та митом.

Імпортований товар надходив вагонними нормами на територію нафтобази, де використовувався в незаконному виробництві бензинів автомобільних А-92, А-95.

Реалізація фальсифікованого палива здійснювалась як через мережу автозаправних станцій, так і оптовим покупцям за готівку.

В подальшому до податкової звітності підприємств-імпортерів вносились завідомо неправдиві відомості, відображалась реалізація імпортованих компонентів в адресу фіктивних суб’єктів господарювання, які здійснювали підміну номенклатури товарів в першому та другому ланцюгах постачання.

Загальний обсяг операцій по підприємствах, які входили до «центру мінімізації митних платежів», протягом 2017-2019 років, склав понад 27 млн гривень.

В результаті протиправної діяльності при імпорті товарів до бюджету не сплачено акцизного податку і мита на суму понад 4 млн гривень.

У липні цього року, на підставі судових ухвал, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, проведено 7 обшуків. За їх результатами з незаконного обігу вилучено документи фінансово-господарської діяльності, чорнові записи, печатки, комп’ютерна техніка, технічна документація, технічні пристрої для проведення досліджень виробленого пального, автомобільне пальне, загальною кількістю 140,2 тис. літрів та імпортована сировина для виготовлення автомобільного пального, загальною кількістю 179,6 тис. літрів загальною вартістю 7,8 млн гривень.

На даний час проводиться хімічна експертиза незаконно виробленого пального на предмет відповідності його вимогам ДСТУ. Триває слідство.

Прочитано 1007 разів
Останнє редагування Середа, 07 серпня 2019 15:06
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+