Ексголову сільради на Кіровоградщині судитимуть через земельні махінації

Вівторок, 31 травня 2022 17:13

Судитимуть членів  організованої групи  - колишню голову сільської ради, депутата та землевпорядника, протиправні дії яких призвели до виведення із державної власності 12 гектар сільськогосподарських земель. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прокуратуру Кіровоградської області.

Наразі колишній голові однієї із сільських рад Олександрійського району, депутату цієї ж сільської ради та землевпоряднику інкримінується  зловживання службовим становищем та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на майже 1 млн грн (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України).

За версією слідства,  вказані особи діючи за попередньою змовою, зловживаючи службовим становищем, шляхом підробки офіційних документів (заяв громадян, протоколів та рішень сесій) передали у власність громадянам шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення відповідних засідань сесій сільської ради. Відтак, вказані землі у результаті протиправний дій підозрюваних безпідставно передано у приватну власність. Як наслідок зловживань посадовців державним інтересам спричинено збитків на  майже мільйон гривень.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прочитано 334 разів
Останнє редагування Вівторок, 31 травня 2022 17:32
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+