Два підприємства у Кропивницькому покарали за «протипожежну» змову

Вівторок, 10 березня 2020 12:40
Два підприємства у Кропивницькому покарали за «протипожежну» змову Фото з вільного доступу

Антимонопольний комітет оштрафував дві кропивницькі фірми за махінації на тендері міського управління освіти. Про це з посиланням на Центр медіарозслідувань «Прозоро» повідомляє mandarin-news.

Йдеться про ТОВ «АПС-Кіровоград» і ТОВ «Пожежно-технічний захист». У липні 2019 року обидва підприємства взяли участь у тендері управління освіти на встановлення протипожежної сигналізації у кількох навчально-виховних закладах Кропивницького за 1,85 млн грн. Фірми були єдиними учасниками аукціону і, судячи з перебігу торгів, не намагались конкурувати, знижуючи цінову пропозицію.

Обидва підприємства зареєстровані за однією й тією ж адресою, мають між собою договірні правовідносини (оренда нерухомості), у тендерній документації вказували однаковий номер телефону. ТОВ «Пожежно-технічний захист» належить одіозному ексзаступнику обласного управління ДСНС Ігорю Парфьонову та криворізькому підприємцю Віктору Білому. Останній є керівником ТОВ «АПС – Кривий ріг» (ЄДРПОУ 36607394), засновниками якої є сім’я Адамовичів – Дмитро Олександрович, Олександр Олександрович та Лідія Володимирівна. Також Адамовичі є засновниками ТОВ «АПС–Кіровоград».

ТОВ «АПС-Кіровоград» належить експершому заступнику начальника УМВС області Юрію Дрозду, котрий нині є радником голови ОДА, Маргариті Явтушенко, а також ексначальнику головного управління МНС Олександру Адамовичу та його родичам Дмитру та Лідії Адамовичам.

Згідно з рішенням АМКУ, фірми вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Зокрема, антимонопольники з’ясували, що:

  • директор ТОВ «Пожежно-технічний захист» Артем Дорул у 2010-2012 роках працював у ТОВ «АПС- Кіровоград»;
  • обидва підприємства орендували офіс у фірми батька Ігоря Парфьонова, до того ж, керівником цієї фірми є сам експосадовець ДСНС;
  • підприємства працювали з одних і тих же ІР-адрес, завантажували тендерну документацію та сплачували кошти за участь у торгах в один і той день, файли мали спільні властивості;
  • працівниця ТОВ «АПС-Кіровоград» була відповідальною за отримання кореспонденції ТОВ «Пожежно-технічний захист», а також фірми купували товари одна в одної.

Підприємства визнали порушення, їх оштрафували на 108 800 грн (по 54 400 грн кожне). Також відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», ТОВ «АПС- Кіровоград» і ТОВ «Пожежно-технічний захист» не зможуть брати участь у публічних закупівлях протягом трьох років.

Прочитано 663 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+