Дмитро Лінько: Радикальна партія пропонує реальну судову реформу

Понеділок, 30 липня 2018 15:52

Правосуддя як явище відсутнє в Україні, а судова так звана «реформа», яку Петро Порошенко протягнув через Верховну Раду – це блеф.

Про це у Facebook заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко і його однопартійці, коментуючи заяву Вищої ради правосуддя, яка вимагає притягнути до відповідальності народного депутата Дмитра Лінька за його поведінку на суді над автозлодіями.

«Вища рада правосуддя вимагає притягнути до відповідальності мого колегу Дмитра Лінька за втручання у діяльність судді Оболонського райсуду Києва Сергія Родіонова. 8 жовтня 2017 року цей суддя звільнив з-під варти банду особливо небезпечних автозлодіїв, які вкрали у громадян десятки автомобілів. Замість того, щоб посадити суддю за продажні рішення і автозлодіїв-рецидивістів – хочуть посадити Дмитра Лінька, який захищав потерпілих», – обурився Олег Ляшко.

Ляшко зазначив, що президентська судова «реформа» – це обман суспільства, а тому його команда не голосувала за неї.

«Мільйони українців страждають від порошенківського кривосуддя. Тому я і моя фракція не голосували за судову «реформу» Порошенка, чітко усвідомлюючи, що це блеф і великий обман суспільства. Справжня мета Порошенка – вручну керувати судами! Коли українці оберуть мене Президентом, я проведу справжню судову реформу: звільню всіх суддів і прокурорів і дам українцям право обирати суддів на прямих виборах. Бо сьогодні їх призначають у президентській адміністрації, їй вони і служать, а не Закону і Справедливості», – пообіцяв лідер РПЛ.

Колега Лінька Ігор Мосійчук розповів деталі подій, які передували рішенню ВРП.

«Вища рада правосуддя стала на захист судді Оболонського райсуду Києва Сергія Родіонова, який за хабар звільнив з-під арешту небезпечну банду автокрадіїв. Окрім цього ВРП звернулася до Верховної ради з вимогою надати оцінку діям народного депутата, мого колеги по фракції і товариша Дмитра Лінька, який разом з громадськістю вимагав від судді Родіонова не звільняти з-під варти банду автокрадіїв, на рахунку якої десятки доведених поліцією крадіжок автомобілів. Коли ж суддя Родіонов таки звільнив злодіїв, Діма просто плюнув йому в обличчя, і це найменше, що він міг зробити в тій ситуації», – розповів він у соціальній мережі.

За його словами, із рішення ВРП витікає, що «суддя Родіонов – хороший,  Лінько поганий». «Це свідчить про те, що в суддів нашої країни абсолютно відсутній інстинкт самозбереження. Вони не усвідомлюють, що захищаючи злочинців, невпинно наближають день народного самосуду над собою. Якщо так триватиме далі, то в один чудовий день ліхтарі на Хрещатику будуть прикрашені тілами в чорних мантіях», – спрогнозував депутат.

Мосійчук зазначив, що Радикальна партія Олега Ляшка дуже цього не хоче, оскільки народний самосуд над суддями призведе до повного хаосу, анархії та втрати державності.

«Саме тому ми пропонуємо альтернативу недолугій судовій реформі Порошенка. Всі 100% чинних суддів мають бути звільнені, а на їхнє місце на прямих виборах українці мають обрати чесних і порядних суддів», – наголосив депутат, додавши, що «залізна команда» РПЛ вважає відновлення правосуддя в країні одним з головних і пріоритетних завдань.

Сам нардеп Дмитро Лінько заявив, що не бив суддю Родіонова.

«Я разом з активістами, журналістами та небайдужою спільнотою, яка зібралась на заклики в соцмережах, прийшов на засідання оболонського суду 8 жовтня 2017 року. Прийшли подивитись в очі судді, який плює на правосуддя та закон. Ми знали про те, що він ввечері до цього вже «домовився» з адвокатом підозрюваних. Це я йому сказав особисто. Все відбулось в присутності журналістів і правоохоронців. Ніхто нікого не бив і насилля не вчиняв. Все це маячня. Погрожували? Так, погрожували Законом і совістю! Яких на жаль, в наших судах не знайдеш», – озвучив він свою версію інциденту.

Прочитано 767 разів
Останнє редагування Понеділок, 30 липня 2018 16:37
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+