Дітей, що отруїлись у кропивницькому дитсадку, відпустили з лікарні додому

Вівторок, 08 травня 2018 13:07

Станом на 5 травня поточного року всі діти Кропивницького дитсадка «Червона шапочка», де в кінці квітня - на початку травня поточного року був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців, і які перебували на стаціонарному лікуванні, виписані додому, повідомляє Держпродспоживслужба.

За результатами вірусологічного обстеження у трьох контактних дітей виявлено ротавірус, з них двоє відвідують ясельну групу №2 та один малюк - групу №3. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

На підставі результатів санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування) та результатів лабораторних досліджень зроблено висновок, що причинами й умовами виникнення захворювання у вихованців ДНЗ є порушення дезінфекційного режиму, недотримання правил особистої гігієни дітьми, а також недотримання правил миття столового посуду, про що свідчить позитивний результат змивів на мікробіологію. У двох контактних осіб - кухаря та помічника вихователя за результатами бактеріологічного обстеження виявлено патогенний стафілокок, вони направлені на санацію.

У зв’язку з виявленими порушеннями буде проведене повторне санітарно-епідеміологічне обстеження закладу. Адміністрації ДНЗ надано рекомендації стосовно проведення заняття з працівниками харчоблоку з питань дотримання технології приготування страв, правил відбору добових проб та організації проведення повторних досліджень готових страв на мікробіологічні показники.

Матеріали направлені до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в області.

Протиепідемічні та профілактичні заходи в Спеціальному дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №29 «Червона шапочка» з локалізації та ліквідації спалаху продовжуються.

Виконання плану заходів з покращення санітарно-технічного стану в дитсадку пеpебувaє на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Прочитано 375 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+