Депутатам у Кропивницькому запропонували «протягнути» відверто гомофобське рішення (ФОТО)

Четвер, 07 лютого 2019 12:35

Під час чергового засідання сесії міськради Кропивницького місцевим депутатам за пропонували прийняти рішення «Про звернення Міської ради міста Кропивницького до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в Україні».

Про це з місця події повідомляє кореспондент mandarin-news.

Окремі пункти рішення викликають відвертий подив – вони прямо порушують права та свободу вибору людини. Так, державу звинувачують у підтримці людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією:

Сьогодні є безліч викликів, які впливають на стан людей і сімей в Україні: сирітство, діти-інваліди та діти з особливими потребами, матеріодиначки, неповні сім’ї, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соціальний захист та гідний життєвий рівень. Разом з тим, із незрозумілих причин держава надає пріоритетну увагу лише штучно створеній проблемі так званої дискримінації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Автори рішення розкритикували затверджений Урядом «План дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року».

На їх думку, деякі положення Плану дій є суперечливими, бо несуть загрозу національній безпеці держави та єдності українського суспільства. Це стосується, зокрема, положень щодо надання окремих прав та привілеїв представникам сексуальних та гендерних меншин (лесбійкам, гомосексуалістам, бісексуалам, трансгендерам тощо), серед яких:

  • легалізація цивільних партнерств для одностатевих пар (пункт 105 підпункт 6);
  • спрощення процедури зміни (корекції) статі (пункт 64);
  • заборона дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, за якою виділяють трансгендерів та транссексуалів (пункт 105);
  • право на публічну демонстрацію своїх поглядів та переконань представниками ЛГБТ-спільноти (пункт 39 підпункт 5);
  • право на всиновлення дітей трансгендерами, транссексуалами, трансвеститами та іншими особами з розладами статевої поведінки (пункт 105 підпункт 7).

Автори проекту пропонували:

  • виключити з проектів регулятивних правових актів у освітній сфері та з текстів підручників норми і положення про статеве виховання, що ставлять за мету «подолання гендерних стереотипів»;
  • припинити спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульської конвенції);
  • заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо, та прийняти Закон України «Про заборону пропаганди гомосексуалізму».

На щастя, депутатам міськради вистачило толерантності не прийняти зазначене рішення – для його затвердження не вистачило голосів.

Кореспонденти Мандарину намагаються з’ясувати особи авторів одіозного проекту рішення. А поки ви можете ознайомитися з його повним текстом за цим посиланням.

Прочитано 891 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+