День Соборності у Кропивницькому: тисячі людей вийшли на вулицю, не зважаючи на холод (ФОТО)

Середа, 22 січня 2020 12:00

У Кропивницькому День Соборності України відзначили урочистою ходою центральними вулицями та покладанням квітів до пам’ятників. Не зважаючи на холод, участь у урочистих заходах взяли тисячі місцевих жителів, повідомляє кореспондент mandarin-news.

Втім, відзначення сто першої річниці з дня проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в Єдину Соборну Україну складався з кількох етапів. Зокрема, керівництво області та місто вшанувало пам’ять Героїв Небесної Сотні, поклавши до пам’ятного знаку на головній площі Кропивницького квіти. Далі почалася урочиста хода, участь у якій взяли тисячі місцевих жителів. Вони попрямували до пам’ятника Кобзарю, а потім – до педагогічного університету, на площі між корпусами якого стоїть пам’ятник одному з фундаторів Української народної республіки Володимиру Винниченку.

Тут після покладання квітів відбувся мітинг, під час якого виступали представники влади, активісти та волонтери. Пам’ять полеглих за незалежність України всі присутні вшанували хвилиною мовчання, після чого проспівали державний гімн.

Закінчилося дійство врученням відзнак облдержадміністрації та обласної ради.

Прочитано 544 разів
Останнє редагування Середа, 22 січня 2020 12:01
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+