Чому депутати Кіровоградської облради не підтримали програму розвитку туризму Рекомендовані

Середа, 01 грудня 2021 14:37

Під час сьомої сесії Кіровоградської обласної ради депутати не підтримали програму розвитку туризму в області на 2022-2027 роки. Сама програма викликала чимало запитань у народних обранців, зокрема у депутатки від Радикальної партії Олега Ляшка Марини Осіпової. Про це повідомляє mandarin-news.

Депутатка акцентувала увагу на окремих пунктах програми, як-от: створення туристичного порталу, переліку туристичних об'єктів, які планують реконструювати, проведення конкурсів у час пандемії коронавірусу.

«У програмі мова йде про створення туристичного порталу, але на базі бібліотеки Чижевського вже є такий портал туристичних магнітів Кіровоградщини. Нам потрібно створювати щось нове чи, можливо, удосконалювати та вкладати кошти у вже існуюче?

 

 

Також у програмі вписано багато суб’єктів, зокрема і служба автомобільних доріг, але я там не побачила агенції місцевих доріг, тобто, ви обгрунтовуєте це тим, що потрібно робити ремонт доріг до туристичних магнітів, але логістичної карти ми досі не побачили, тим паче, що депутати  неодноразово звертались щодо ремонту дороги до «Чорного ворона», який ви вписуєте у програмі. У той же час дорогу до нього ми так і не включаємо ні до якої програми. Нелогічно, коли програма доріг і туристичних маршрутів не синхронізується», - зауважила Марина Осіпова.

Депутатка поцікавилась, чому в програму не включили деякі об’єкти реконструкції, зокрема Арсенівку, Небелівку та будівлю Нацбанку. Також вона звернула увагу  на пункт програми з проведення департаментом різних заходів, зокрема й міжнародного рівня у час пандемії.

Директорка департаменту культури та туризму Ул'яна Соколенко зауважила, що всі заходи проводитимуть з дотриманням вимог карантину.

За її словами, департамент визначив 30 туристичних родзинок області. Саме ці об’єкти планують розвивати та рекламувати.

«Мова йде про об’єкти обласної комунальної власності, які мають непривабливий вигляд. Логістичну карту ми не виконали, адже лише рік минув після утворення територіальних громад. На місцях нові люди, які визначають для себе пріоритети фінансування і туристичні локації. Наш департамент працює по кожному з 30 об'єктів. Наприклад, до Монастирища немає дороги. Ми розробляємо план зі службою доріг. В кінці року ми маємо певні домовленості щодо включення коштів на ремонт доріг до туристичних локацій. Державне агентство нам погодило деякі об'єкти, але механізм фінансування ще невідомий», -  каже Ул'яна Соколенко.

Насамкінець депутати звернули увагу на недостатню залученість приватних інвесторів до розвитку туризму Кіровоградщини, а також наявності «мертвого» туристичного порталу, на який виділили 110 тисяч гривень.

«Ця програма дублює і програму розвитку культурної спадщини області, і програму корифеїв, а не робить акценту на туристичній галузі», - зазначив заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

 Фото: mandarin-news. 

Прочитано 2100 разів
Останнє редагування Середа, 01 грудня 2021 15:19
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+