Через ремонт водогонів, пів-Кропивницького залишиться без води

Вівторок, 24 липня 2018 14:07

Повна заміна водопровідних мереж у центральній частині Кропивницького відбувається повним ходом.

Уже збудували 300 метрів нового водогону біля нового автовокзалу. Планується його прокласти аж до набережної Інгулу. Про це повідомила директор Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро – Кіровоград» Валентина Давидчук під час прес-конференції у міській раді.

– Запланували прокласти пʼять кілометрів нового водогону до Інгулу, – зазначила Валентина Давидчук. – Роботи вестимуться на вулиці Чорновола, Єгорова, Пашутінській, на Набережній, а також на проспекті Винниченка, Кавалерійській до вулиці Братиславської. Ці роботи розпочнуть після завершення робіт біля пам’ятника «Катюші».

Повна заміна мереж водогону запланована на нинішній та наступні роки.
Зараз проводяться роботи з побудови каналізаційного колектора на вулиці Братиславській. Складнощі полягають у тому, що він прокладається на глибині близько шести метрів. Доводиться встановлювати тимчасову насосну станцію, куди перекачуються стічні води.
Частина центрального водогону замінюватиметься шляхом «затягування» у діючий. У рамках перепідключення доведеться відключити від водопостачання лівобережну частину Кропивницького на три-чотири доби. Правобережна частина міста залишатиметься з водою.
Терміни і період відключення води зараз узгоджується у міській раді. У водоканалі планують підвозити воду у мікрорайони, де не буде води.
У свою чергу генеральний директор ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Роман Ілик, який також був присутній на прес-конференції, закликав кропивничан із розумінням поставитися до відключення води. Адже на підприємстві розраховують, що після таких масштабних ремонтних робіт, замінені водопровідні мережі прослужать до 20 років, адже вони виконані з сучасних матеріалів із використанням новітніх технологій.
З огляду на нещодавню ситуацію із нестачею в Україні хлору для знезараження питної води, Роман Ілик повідомив, що на підприємство "Дніпро-Кіровоград" уже почали доставку хлору. Розпочало роботу єдине в Україні підприємство з виробництва хлору "Дніпро-Азот". Також з'явилися іноземні постачальники хлору. Тож ситуація має повністю врегулюватися до першого серпня. Також на серпень заплановане гідрохлорування водогону. Про що буде повідомлено додатково.
Окремо Роман Ілик розповів про масштабну модернізацію обʼєктів ОКВП «Дніпро–Кіровоград» від Світловодська до Кропивницького за рахунок коштів Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку. Підприємство отримало кредит у розмірі 44 мільйонів доларів. За них буде здійснено проектування. Постачання і монтаж Дніпровської водоочисної станції, повна реконструкція цеху очисних споруд, реконструкція мереж водопостачання і водовідведення у Кропивницькому, закупівля лабораторного обладнання, спеціалізованої техніки тощо. Зараз на стадії реалізації знаходиться проект проектування, постачання та монтаж насосних водопровідно-каналізаційних станцій. Розпочнеться і реконструкція очисних споруд у Кропивницькому. А також ряд інших проектів буде втілено у життя, що дозволить значною мірою модернізувати водопровідне господарство області та обласного центру зокрема, покращити якість питної води та підвищити рівень надання відповідних послуг.

http://www.vechirka.com.ua

Прочитано 414 разів
Останнє редагування Вівторок, 24 липня 2018 14:14
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+