Боротьба з сумною статистикою: на Кіровоградщині навчають як не потонути

П'ятниця, 03 серпня 2018 09:54

В Олександрії рятувальники навчали громадян правилам безпеки на воді

Сумна статистика загибелі людей на водоймах Кіровоградщини і по Україні спонукає Управління ДСНС в області до активної діяльності. Через засоби масової інформації проводиться попереджувальна робота, розміщуються застерігаючі матеріали у місцях масового відпочинку громадян біля водойм. З метою безпосереднього спілкування з відпочиваючими про безпеку на воді рятувальниками проводяться рейди у найбільш облюбованих жителями місць відпочинку у кожному районі області. 2 серпня такий рейд провели біля водойм у м. Олександрії.

І діти, і дорослі, як правило охоче спілкуються із рятувальниками, уважно перечитують листівки, які їм роздають, та діляться власним досвідом безпечного відпочинку або навпаки, прикрими випадками.

Проте усі одноголосно стверджують, що головною умовою безпечного відпочинку на воді є дотримання правил: ні в якому разі не заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння, не купатись після тривалого перебування під палючим сонцем, дітям відпочивати тільки з батьками.

Фахівці Управління ДСНС в області нагадали також про те, що небезпечно стрибати у воду з технічних споруд, мостів, високих скелястих берегів і у місцях, де глибина та стан дна не проглядаються, організовувати у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захватом тих, хто купається.

Забороняється купання у затоплених кар’єрах, каналах, озерах, ставках, морських акваторіях й інших водоймищах, які не мають обладнаних пляжів. Рятувальники наголосили, що неухильне виконання правил безпеки залишається головним та одним із надійних способів запобігання загибелі і травмуванню на воді.

Прочитано 270 разів
Останнє редагування П'ятниця, 03 серпня 2018 10:05
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+