Більше ста мешканців Кіровоградщини долучились до Ходи Єдності «Рідні гості»

Вівторок, 16 жовтня 2018 16:15

Сьогодні, 16 жовтня, пройшла Хода Єдності «Рідні гості», що являється реконструкція прибуття Українських Січових Стрільців на теперішню Кіровоградську область. Подія відбулась у рамках проекту «Галичина і Подніпров’я 1918-2018. Відновлення національних зв’язків» - повідомляє РЕПОРТЕР.

Проект «Галичина і Подніпров’я 1918-2018. Відновлення національних зв’язків» реалізується Івано-Франківським академічним обласним українським музично-драматичним театром ім. Івана Франка за підтримки Українського Культурного Фонду.

Через технічні причини, актори, що грали січових стрільців, запізнилися на Ходу, але за словами кропивницького історика та співорганізатора цієї події Юрія Митрофаненка, так було в часи, коли справжні уесесівці прибули до нашого краю.

Після проведення урочистої зустрічі, Хода Єдності «Рідні гості» стартувала з привокзальної площі. Зробили зупинку біля Інженерного коледжу ЦНТУ, де у 1018 р. знаходився Штаб Січових Стрільців) та через  Клерійське училище та Театральну площу дістались до  пам’ятника  Володимиру Винниченку.

Юрій Митрофаненко наголосив на тому, що цей маршрут вибрали невипадково, адже 100 років тому ним пройшлися прибувші січові стрільці:

Це маршрут буде фактично той, яким січові стрільці пройшлися в червні 1918 році, - говорить історик.

По закінченню Ходи Єдності па подвір’ї ЦДПУ ім. Винниченка біля пам’ятника відбулася прес-конференція за участю керівника проекта, народного артиста України Ростислава Держипільського, історика Юрія Митрофаненко та акторів і артистів оркестру Франківського драмтеатру.

В кінці прес-конференції показали фрагмент із запланованої на сьогодні вистави «Шаріка, або кохання січового стрільця».

РЕПОРТЕР повідомляє, що в період з 16 по 21 жовтня, актори Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка на сцені Театру корифеїв безкоштовно покажуть різні вистави:

16 жовтня о 18:00– Романтична оперета "Шаріка, або Кохання січового стрільця".

17 жовтня о 18:00– Драма-концерт лемківської пісні "Вигнані з раю".

18 жовтня о 18:00– Феєрія-бурлеск "Енеїда".

19 жовтня о 18:00– Притча-ораторія "Вона-Земля".

20 жовтня о 17:00- Драма-реквієм "Нація".

21 жовтня о 17:00 - Драма "Солодка Даруся".

Прочитано 297 разів
Останнє редагування Вівторок, 16 жовтня 2018 20:09
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+