Бандитський Кропивницький: жіноча банда наркоманок труїла та грабувала нетверезих чоловіків. ФОТО

Четвер, 19 жовтня 2017 13:15

Нині доведена причетність підозрюваних більше ніж до трьох десятків епізодів кримінальних правопорушень. Під час санкціонованих обшуків у них вилучено метамфетамін, гранату марки РГД-5, травматичний пістолет та набої до нього, сильнодіючі медичні препарати, а також особисті речі, викрадені у потерпілих.

Працівники управління карного розшуку поліції області отримали оперативну інформацію про те, що невідомі особи обкрадають нетверезих клієнтів у розважальних закладах Кропивницького. Пильність і копітка робота дозволила поліцейським вийти на слід учасників злочинної групи, організатором якої виявився, раніше судимий за збут наркотиків, 36-річний виходець із Кавказького регіону. Як з’ясувалося, чоловік більше двох років тому звільнився з місць позбавлення волі, оселився в обласному центрі та організував злочинний бізнес, який, на його думку, міг приносити прибуток не менший ніж торгівля «дурманом».

У спільники підозрюваний покликав свого знайомого, який виконував функції водія та ще чотирьох представниць прекрасної статі, віком від 22 до 31 року.

Схема «збагачення» полягала у тому, що дівчата підшукували нетверезих громадян у закладах відпочинку з нічним режимом роботи, непомітно досипали до алкоголю снодійне, а коли відвідувач засинав, до справи включався вже і сам «організатор».

Потенційні жертви аферистів ні в одному з випадків не підозрювали нічого лихого. Вже після опівночі за їх столик підсідали двоє дівчат приємної зовнішності. Незнайомки розповідали про своє життя, вміли вислухати та підтримати розмову, були ввічливими і тактовними. У цей час обидві видивлялися, чи є у громадянина гроші, золоті прикраси, кредитні картки або дороговартісні телефони. Коли ж захмелілий «клієнт» втрачав пильність, одна з них досипала у його склянку медичний препарат, а потім вичікувала, поки чоловік засне на місці, або ж пропонувала вийти на вулицю і вже там чекала, доки препарат подіє. У випадках, коли відвідувач справляв враження людини забезпеченої та сам пропонував новим подругам поїхати до себе додому, погоджувалися і викрадали не лише речі, які жертва мала при собі, а й цінності з квартири.

Для того, аби «приспати» потерпілих, зловмисниці використовували сильнодіючий медичний препарат, який в поєднанні з алкоголем не завжди мав снодійний ефект, він міг викликати параліч нервової системи та органів дихання, а у випадку ішемічної хвороби – навіть спричинити зупинку серця.

Однак кмітливі дівчата, які і самі виявилися споживачами наркотиків, такими деталями не цікавилися зовсім.

Після того, як «клієнт» не міг дати собі раду, зловмисниці кликали на допомогу організатора групи. Чоловік не лише «страхував» спільниць від уваги сторонніх, але й перевіряв їх, аби жодна з дівчат не надумала приховати частину здобичі. У подальшому викрадені у потерпілих речі зловмисник продавав, і лише невеличкий відсоток від «прибутку» віддавав своїм спільникам.

У такий спосіб зловмисники обікрали кілька десятків громадян. Окремі з них на ранок навіть не могли згадати, що з ними сталося, а тому з заявами до поліції не зверталися. А життя деяких потерпілих, після такого «спілкування», було врятовано виключно завдяки зусиллям лікарів.

«Незважаючи на винахідливість і обережність, підозрюваним не вдалося втекти від поліцейських. У той момент, коли аферисти буквально «роззували» чергового «клієнта», їх «на гарячому» затримали працівники управління карного розшуку обласного главку.

Серед речових доказів було вилучено платіжні та кредитні картки, гаманець і сумку, флеш-картки та мобільні телефони. У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора поліцейські виявили гранату та кілька доз метамфетаміну. За місцем роботи однієї з його спільниць, так само оперативники вилучили травматичний пістолет, який належав «ватажку» групи, та наркотики, які зловмисниця вживала сама. В усіх дівчат поліцейські виявили конвалюти з пігулками, якими вони труїли своїх жертв, аби поживитися чужим майном.

Нині поліцейські встановлюють обставини подій, і не виключають, що кількість потерпілих може бути значно більшою», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

По даних фактах розпочато кримінальні провадження за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне усім учасникам групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Прочитано 1031 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+