Апеляція незадоволена: кропивницький пологовий будинок №2 остаточно втратив шанс на існування

Середа, 18 липня 2018 16:17

17 липня 2018 року Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд за наслідками апеляційного перегляду постанови Ленінського районного суду м. Кіровограда у справі щодо реорганізації пологового будинку №2 ім. «Святої Анни» ухвалив постанову, якою залишив апеляційну скаргу без задоволення, а постанову Ленінського районного суду м. Кіровограда - без змін, тим самим підтвердивши законність прийняття Міською радою міста Кропивницького рішення щодо оптимізації пологових будинків.

Таку інформацію повідомили в юридичному управлінні міської ради Кропивницького.

- Постановою Ленінського районного суду міста Кіровограда адміністративний позов Орєшкова Геннадія Миколайовича до Міської ради міста Кропивницького про визнання з мотивів невідповідності Конституції України незаконним та скасування рішення Міської ради міста Кропивницького «Про оптимізацію мережі лікувально-профілактичних закладів комунальної власності м. Кропивницького та реорганізацію пологового будинку №2 ім. «Святої Анни» шляхом приєднання до пологового будинку №1» №692 від 17 листопада 2016 року був залишений без задоволення, - зазначила начальник юридичного управління Марина Смаглюк.

 

Проте, на думку містян оптимізація не була достатньо здійснена. Це прокоментував депутат міської ради міста Кропивницького від Радикальної Партії Олега Ляшка Рафаель Санасарян: 


- Наша команда виступала проти закриття пологового будинку №2. Той рівень, на якому здійснювалися медичні послуги, відношення до породіллі був надзвичайно високим. У місті лікарі цього медзакладу користувалися великою повагою. Ні для кого не секрет, що пологи обходяться дуже дорого сім'ям, а на території "Святої Анни" до цього підхдили з розумінням. 
У них був створений офіційний благодійний фонд, завдяки якому вони зробили ремонт у приміщенні. Не можу не зазначити той факт, що міська рада їх ігнорувала. Жодних коштів на їх фонд не виділялося. Також, при оптимізації цих пологових будинків нас, депутатів міськради, доводили інформацію про неймовірне нове обладнання, умови та головне - цілодобове проведення УЗД, а насправді - усього цього немає. По суті, просто знищили один медичний заклад - зазначив Рафаель Санасарян. 

 

Прочитано 1041 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+