Активісти судитимуться з Кропивницькою міськрадою через Центральний сквер

Середа, 07 липня 2021 09:46

Громадська організація «Озеленення Кропивницький» судитиметься з міською радою через заплановане будівництво у сквері МакДональдз. Таке рішення прийняли після громадських слухань з цього питання. Про це на сторінці ГО написала її очільниця Надія паливода, передає mandarin-news.

«Стосовно збереження Центрального скверу. Всі ви , шановна громадо, побачили, що собою являє наша міська влада і як вона ставиться до жителів міста.

Люди, яких ми обрали для захисту наших інтересів, перетворилися на нице безсовісне кодло, яке забуло, що воно годується з наших із вами податків, зарплату свою отримує з міського бюджету.

І от ми, громада, яка їх годує і утримує, прийшли до них з конкретними питаннями: в місті НЕДОСТАТНЬО парків і скверів, їх в 4 рази менше за норму, як зробити так, щоб зберегти ті, що є - і не віддати їх під забудову?

Ми, громада, ініціювали спеціально створений для демократичної держави новітній сучасний механізм - громадські слухання, щоб разом з міською владою обговорити це питання. 

 

А вони що? Вони привели на ці слухання працівників ЖЕКів і змусили їх проголосувати ЗА ЗНИЩЕННЯ Центрального скверу і будівництво на його місці фасфуду», – написала Надія Паливода.

Саме тому ГО вирішила подати  до суду на міську раду за те, «що вона зробила із Центральним сквером».

Активісти і надалі намагатимуться відстояти сквер, тож просять  допомоги громади.

«Потрібна ваша допомога – кошти на судові збори (їх там буде декілька) і судові забезпечення.

 

Юрист, яка вестиме справу, заявляє, що питання збереження Центрального скверу вкрай важливе для міста і для неї особисто, тому вона гроші за свою роботу брати не хоче (але ми її вмовимо взяти хоч якийсь мінімум, бо справа може тривати довго).

 

Я знаю дуже багато людей, які не могли бути присутніми на слуханнях чи на акціях, але які хочуть допомогти бодай чимось у справі збереження нашого скверу», – додає у дописі Надія.

Охочих підтримати ініціативу просять надсилати кошти на картку ГО "ОзелененняКропивницький".

5457 0822 7014 1646 Паливода Надія Леонтіївна

Звіт про зібрані на судовий процес кошти публікуватимуть на сторінці громадської організації у Фейсбук.

«Цей сквер належить не отим ста чиновникам у міській раді. Цей сквер належить не Укрсфері і не макдональдсу.

Він належить ГРОМАДІ - нам. 

Разом зможемо», – вказала насамкінець активістка.

Прочитано 1350 разів
Останнє редагування Середа, 07 липня 2021 10:41
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+