Акція "Україна - не живодерня" пройшла в Кропивницькому

П'ятниця, 20 липня 2018 11:51

Сьогодні, 20 липня, у Кропивницькому, на площі Героїв Майдану  відбулася акція «Україна - не живодерня».

Захід прийшли підтримати волонтери та активісти Кропивницького.

Зазначимо, що «Україна – не живодерня» одночасно пройшла у двадцяти містах, зокрема в Одесі, Львові, Вінниці, Миколаєві, Івано-Франківську, Бердянську, Рівному, Сумах, Херсоні, Черкасах, Житомирі, Ужгороді, Кривому Розі, Запоріжжі, Полтаві, Охтирці, Києві та інших.

 «У більшості міста регіонів нашої країни квітне практика безпідставного знищення безпритульних та диких тварин. Останньою краплею, що привела людей всієї країни на акцію, стало знищення  майже 70 безпритульних собак комунальним підприємством в Миколаєві. Жодних законних підстав для вбивства тварин не було!»  - повідомляє організатор акції Олена Данилишин.

Зозахисники підписали звернення до Президента Україна Петра Порошенка з п’яти пунктів.

Зокрема, вони просять:

  1. Внести в Верховну Раду України законопроект щодо коплексного врегулювання питань, пов’язаних із тваринами (з урахуванням пропозицій зоозахисної спільноти);
  2. Запровадити повну заборону на вбивства тварин при регулюванні їх чисельності та заборону на використання тварин у видовищних заходах (цирках, шапіто, дельфінаріях тощо) та на мисливських випробувальних станціях;
  3. Забезпечити виконання чинного законодавства в сфері поводження з тваринами.
  4. Доручити Кабінету Міністрів розробити та запровадити механізм централізованого комплексного вирішення питань, пов’язаних з тваринами, що базується на принципах гуманності та загальнолюдських цінностей.

Підписи, які сьогодні зібрали відправлять у Київ.

 Долучилися до акції й представники міського осередку Радикальної партії Олега Ляшка, які підтримують вимоги протестуючих. 

Регулювання чисельності безпритульних тварин має відбуватися не через вбивства, а завдяки узгодженій з законодавством програмі: відлов, стерилізація, відпуск. На мою думку,  усі домашні тварини мають бути зареєстровані і власники мають нести відповідальність за ту тварину, яку вони взяли. У гуманній, цивілізованій країні такі речі, як зараз у нас, не мають мати місця й люди це розуміють, а тому протестують. Напевно, лише шляхом стерилізації та пошуку домівок ми можемо вирішити таку нагальну для Кропивницького проблему. А от вбивати, ще й так жорстоко, живих істот не можна - зазначив депутат міської ради, голова Кропивницького осередку РПЛ Рафаель Санасарян.

 

Прочитано 550 разів
Останнє редагування П'ятниця, 20 липня 2018 15:52
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+