20-річний стрілець з Кіровоградщини загинув на Херсонщині

Субота, 10 вересня 2022 13:41

Голованівська громада провела в останню путь земляка, захисника України, героя - Байбузана Владислава Андрійовича. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Голованівську селищну раду.

Народився Владислав 13 травня 2002 року в селі Красносілля Олександрівського району Кіровоградської області. Хлопець виховувався у неповній сім’ї, але у ранньому віці посиротів, так як померла мати. Спочатку проживав у сім’ї опікуна, потім був влаштований до прийомної сім’ї Шевчуків, жителів села Межирічка, в якій прожив 7 років.

До набуття повноліття - в прийомній сім’ї Мішіних, жителів села Ємилівка. Навчався Владислав у Голованівському ліцеї ім. Т.Г. Шевченка. Вчителі характеризували його, як чуйного, уважного, товариського хлопця. Після закінчення ліцею вступив до ПТУ N38 смт. Голованівськ. Після закінчення училища вступив до лав Збройних сил України. Повернувшись додому, познайомився з цивільною дружиною - Лисою Анастасією. Разом молода сім’я проживала в селі Красногірка. Після вторгнення росіі в Україну, Владислав прийняв рішення стати на захист Батьківщини, і ось дитяча мрія здійснилася - бути справжнім військовим. Йому було присвоєно звання - стрілець стрілецького батальйону. Першого вересня 2022 року, захищаючи нашу рідну землю під населеним пунктом Сухий Ставок, що на Херсонщині, Владислав віддав своє життя за мирне небо і спокій на своїй рідній землі.

Прочитано 2060 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+