16 випадків незаконного полювання зафіксовано на Кіровоградщині

Понеділок, 19 листопада 2018 14:18

Минулими вихідними, 17-18 листопада, у мисливських угіддях Кіровоградщини виявлено 16 випадків незаконного полювання – повідомляє mandarin-news із посиланням на Кіровоградське обласне управлянні лісового та мисливського господарства.

Порушення виявлено на території Голованівського району – чотири випадки, Світловодського – три, Вільшанського та Компаніївського - по два, Устинівського, Петрівського, Новгородківського, Онуфріївського та Олександрійського – по одному. Основним видом порушення законодавства з боку мисливців стало здійснення полювання без документів, визначених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

На Кіровоградщині з 18 листопада відкрився сезон полювання на хутрового звіра, який триватиме до 20 січня 2019 року включно. Також нині дозволене полювання на фазана і парнокопитних.

За статистикою одночасно в області на полювання виходять близько п’яти тисяч мисливців. Рейдові бригади з представників державної лісової охорони, правоохоронців та єгерської служби користувачів мисливських угідь постійно проводять спільні рейди з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством.

Довідково:

на полюванні необхідно мати при собі перелік документів: відстрілочну картку або ліцензію, посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушення правил полювання, дозвіл на зброю, а також паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання. 

ФОТО з відкритих джерел

Прочитано 533 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+