У Кропивницькому пройшов перший турнір із дворового футболу

Понеділок, 18 червня 2018 13:52

Минулого тижня, на майданчику зі штучним покриттям стадіону «Зірка», відбувся перший у історії Кропивницького турнір з дворового футболу «Кубок Футболіста».

Організатори,  аби дещо збільшити масовість турніру, довзолили участь й аматорським командам. Єдина умова, яка залишилася незмінною – приписка міста Кропивницький. Тож, коли були відомі склади всіх 15 команд-учасниць,  стало зрозуміло, що цей захід обіцяє бути дуже напруженим, адже в боротьбі за гігантський для нашої області призовий фонд у розмірі 60 тисяч гривень зійдуться майже всі найкращі футзалісти обласного центру. Серед от таких солідних команд як СПК, «Пятихатки» та «Дудляр», знайшлося місце й чарівним дівчатам із ФК «Гранд», які, до того ж, не пасли задніх у боротьбі з представниками сильної статі.  
Всі з ким доводилося спілкувалися з приводу кубка, сходилися на одному: фаворитом турніру є команда СПК, у складі якої зібралися діючі чемпіони області футзалу з ФК «Тарасівка». Але тут варто згадати легендарні слова екс-наставника «Дніпра» Віктора Прокопенка: «Не шукайте логіки в футболі». Місце для сенсацій (згадаймо лиш початок нинішнього чемпіонату світу) завжди є.
За регламентом, із трьох  квартетів та однієї групи з трьох команд, до півфіналу проходив лише переможець групи.

І якщо у групі «1» та «3» СПК та «Пятихатки» без надзусиль перемогли своїх суперників і вийшли до плей-офф, то от у інших  все було куди більш напруженіше.

У квартеті «2» «Дудляр», підсилений паралімпійським чемпіоном Євгеном Зінов’євим та іменитим Максимом Березкіним, влаштував справжню безкомпромісну боротьбу в грі з «Водником», у складі якого феєрив володар цьогорічного кубка України з футболу серед аматорських команд Сергій Барбанов.  Матч із надзвичайно великою кількістю небезпечних моментівта ще більшою - боротьби  завершився з рахунком 1:1. Тож, путівка до четвірки найсильніших розігрувалась у міні-футбольній лотереї, де Фортуна посміхнулась «пивоварам» - 2:1.
Останній квиток до фіналу чотирьох дістався самобутній та найменш іменитий з усіх команд-півфіналістів – «Болгару», який здолав своїх конкурентів у групі за рахунок морально-вольових якостей та дисципліні в оборонних діях. Але одного бажання, в грі проти легендарного Олександра Кочури та партнерів, не достатньо. У матчі за путівку доголовного двобою СПК не залишив шансів своїм візаві - 5:1. У паралельному протистоянні зустрічалися «Дудляр» та  «Пятихатки», де, до речі, грали ряд визначних для Кіровоградщини футболістів (Олександр Мизенко, Костянтин Волков, Сергій Симогулов, Володимир Терешонок та інші).
І тут досвід та майстерність «пятихатців» дався взнаки – 3:1.
У втішному фіналі «Дудляр» у кінці зустрічі дотис «Болгара» - 2:1.
Ну а фінал, як і очікувалося, виявився наднапруженим. Спочатку, СПК, на початку зустрічі, завдяки голам Єгора Кривошея та Олександра Кочури отримав зручний гандикап у два м’ячі. Але ще до перерви, завдяки голу Сергія Кутулупенка суперники скоротили відставання до мінімуму. Весь другий тайм «Пятихатки» більше володіли ініціативою, а гравці СПК будували свою гру за рахунок небезпечних контрвипадів. Двічі Сергій Кутулупенко та одного разу Олександр Мизенко мали прекрасні нагоди аби зрівняти рахунок у протистоянні, але страж воріт СПК Сергій Кожухар діяв просто бездоганно – 2:1 – головний приз «Кубка Футболіста» дістався команді СПК, якуприйшли підтримати велика кількість учасників громадської спілки «Союз патріотів Кіровоградщини» на чолі з відомим футбольним діячем,президентом ФК «Тарасівка» Олександром Скляревським та заступниками голови Спілки  Максимом Комаром та Павлом Чубом.
Додамо, що всі команди призери та головна окраса турінру – команда «Гранд», були нагороджені грошовими винагородами відповідних розмірів та цінними подарунками від партнерів турніру.
На завершення хочеться лиш виразити сподівання, що подібні турніри стануть традиційними для нашого міста та області.

Прочитано 895 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+