У Кропивницькому пройшов грандіозний турнір зі стрітболу

Вівторок, 12 червня 2018 14:42

Фєрично, видовищно та досить весело в неділю, на майданчику біля гуртожитку №1 ЦДПУ імені Володимира Винниченка, пройшов  турнір з баскетболу 3х3 «Kropyvnytskyi Summer cup», який був проведений під егідою Федерації баскетболу України.

Одразу зазначимо, що окрім різноманітних призів та винагород від організаторів та спонсорів заходу, переможці кубка мають змогу представити нашу область на всеукраїнському турнірі з баскетболу 3х3, який у кінці серпня, орієнтовно, пройде в столиці України.

Щодо учасників, то цього разу на головні трофеї в двох вікових категоріях претендувало аж 23 команди (11 юнацьких та 12 дорослих) з Бобринця, Олександрії, Кропивницького, Долинської та Аджамки.  Головною  окрасою чоловічої боротьби стала тендітна команда дівчат «Метр 70», яка, до того ж, виглядала досить конкурентно в змагання юнаків, вийшовши, в підсумку, до стадії плей-офф.
За регламентом кожна група складалася з трьох команд (виключення – одна з груп юнацької категорії).
Розпочнемо зі змагань юнаків. Тут ще з перших матчів стало зрозуміло, що головними претендентами на титул переможця можна вважати бобринецький «Brotherhood»,  «Дольче» та   «Aux», які на груповій стадії не залишили своїм суперниками жодних шансів. І от уже в півфіналі «Дольче» та «Aux» зустрілися між собою. За цілком рівної та досить упертої боротьби головною зброєю «ауксів»  став «снайперський» кидок Ростислава Стадніка. Саме завдяки двоочковим кидкам Ростіка його команда й отримала необхідну перевагу перед заключною частиною – 13:9 – «Аux» пройшов до фіналу. У паралельній грі «Brotherhood», не без проблем, здолав команду з цікавою назвою «Добрый вечер».
Забігаючи наперед, відзначу, що за іронією долі найцікавішими матчами турніру стали поєдинки за бронзові нагороди. Так, у категорії U-18 «Добрый вечер» лише одним пунктом поступився «Дольче» (Перкін Єгор, Огурцов Данило, Парфеєвець Андрій, Хитрий Євген)  - 18:19.
НУ а в фіналі «Аuх» у складі Ростислава Стадника, Максима Кушніра, Артура Мизя та Івана Рибченко, не залишили жодних шансів бобринецькому  «Brotherhood» (Лавриненко Андрій, Рижков Юрій, Усанов Андрій) - 18:11.
Вже на церемонії нагородження  звання найкориснішого гравця молодшої категорії цілком очікувано отримав Ростислав Стадник з Олександрії.
Додамо, що всі призери, окрім кубків та медалей, отримали також і різноманітні подарунки від спонсорів турніру – кафе «Кех», ТМ «Ласка» та  піццерії «The Boss».

 У перерві між вирішальним етапом змагань, за традицією, проходили конкурси глядачів, данків і снайперів.

У змаганнях серед вболівальникі кращим виявився юнак на ім’я Коля, який не по роках швидко зміг  пробігти з веденням три човника і закинути тричі м'ячі в кільце. А за це Коля ще й  отримав нагороду - сертифікат на смачні десерти від партнера турніру «Kex bar».

Масу емоцій подарував конкурс триочкових кидків, де, в певній мірі несподівано, найкращим став Євген Саламаха. Гравець БК «Золотий Вік-2» продемонстрував гросмейстерський показник -  8 м'ячів з 10.

Ну а в конкурсі кидків зверху, вже звично, став найкращим головний організатор та натхненник заходу Олександр Петров, який порадував глядачів потужними і амплітудними данками.

Між конкурсами яскраво виступили хлопці з Кіровоградської Обласної федерації Брейк-Дансу на чолі з Євгеном Мочерняком.

Повертаючись до турніру, то, не будемо вдаватися в деталі проходження командами усіх етапів, а одразу  перейдемо до опису матчів за нагороди. Так, як ми вже писали, найкращими, по праву, на цьому турнірі можна вважати поєдинки за третій щабель п’єдесталу.
Протиборство досвідчених «Неудержимых» та дещо молодших гравців із «Один без бороди» подарувала глядачам небувалий камбек. Справа в тому, що весь матч попереду в раунку були «Неудержимые» й за три хвилини до завершення вони лідирували з комфортною перевагою в три пункти – 11:8. Втім,їх візаві й не збиралися здаватися, виконавши фінішний ривок й у підсумку виборовши перемогу – 17:13.

От щодо фіналу, то, відверто кажучи, ще на початку змагань побачивши склади команд, питання про фаворита навіть і не підіймалося. В поєдинку з «Потеряными» (Лукінський Владислав, Кушнір Максим, Стадник Ростислав, Вербовий Андрій) дуже впевнено, елегантно та спокійно тут тріумфувала команда «4 по 100» у складі Олександра Петрова, Павла Топчія та Нікіти Мизя – 21:9. Тож, саме Петров і компанія мають нагоду представити нашу область на літньому кубку ФБУ.

Зазначимо, що титул MVP в чоловічих сутичках, на наш погляд, заслужено здобув Микита Мизь.

Вже після церемонії нагородження та спільної фотосесії своїми враженнями від заходу поділився головний організатор дійства Олександр Петров:


- Дуже приємно бачити молодих хлопців на такого роду змаганнях. Деяких я знаю кілька років і бачу прогрес! Вони ростуть, розвиваються! Також, радий бачити старожилів місцевого баскетболу. Я отримую неймовірне задоволення від проведення баскетбольних та стрітбольний свят, адже вони сприяють живому спілкуванню, роблять молодь більш спортивною, а найголовніше - здоровою і цілеспрямованою. Стрітбол - це мистецтво, самовираження, вид вуличної культури, це боротьба з суперником, а іноді - з самим собою, викид адреналіну, вилив емоцій, а для мене - невід'ємна частина життя.

Хочу подякувати всім учасникам, глядачів, партнерів в особі ТМ «Ласка», піцерії «The Boss», «bar Kex», підприємця Вагана Серобяна, ФБУ і всіх небайдужих людей, які допомагали в проведенні стрітбольного дійства!

 

Прочитано 832 разів
Останнє редагування Вівторок, 12 червня 2018 15:28
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+