Змінити виборчу систему закликає парламентаріїв лідер Радикальної партії Олег Ляшко

Вівторок, 07 листопада 2017 11:35

 Політик переконаний, тільки так можна уникнути помилок сторічної давнини.

«Сьогодні 100-та річниця більшовицького перевороту, за який українці заплатили найвищу ціну – Голодоморами, репресіями, Другою Світовою війною. Але винні в цьому не лише більшовики, але й самі українці, адже взаємними чварами та боротьбою, які панували в країні, скористались наші кати і ми втратили державу. Тому треба робити висновки з історії – припиняти протистояння і об’єднувати наші зусилля задля розвитку України», - наголосив Ляшко у кулуарах парламенту.

Народний депутат впевнений, що головна причина виборчої корупції – бідність.

«Корупція починається з виборів на «мажоритарці», бо люди стали бідними та залежними від подачок. Це показали вибори до ОТГ – перемагає той, хто дає по 300 гривень. І люди змушені їх брати, бо їх перетворили на жебраків. Щоб українці не продавали свої голоси, ми пропонуємо ліквідувати «мажоритарку» та запровадити відкриті партійні списки», - зазначив лідер РПЛ.

Олег Ляшко підкреслив, що у зміні виборчої системи не зацікавлений Президент і його фракція у парламенті.

«Порошенку і його фракції вигідна «мажоритарка». Вони купують голоси, бо у них багато грошей, які вони здобули у корупційний спосіб. Частину цих корупційних грошей вони роздадуть людям перед виборами, щоб знову прийти до влади та займатися тим, чим і раніше – знищенням країни», - підсумував Ляшко.

 

Прочитано 513 разів
Останнє редагування Вівторок, 07 листопада 2017 11:44
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+