Єдина кандидатка із Кропивницького Марина Осіпова: «Стара» політика має відійти у минуле (ФОТО)

Вівторок, 09 липня 2019 16:40

Жінки в українському суспільстві завжди сприймалися в першу чергу як берегині родинного вогнища. Можливо, саме тому вони досить мало представлені у політиці. Для того, щоб зламати традиційні уявлення про роль жінки у суспільстві, до Верховної Ради України вирішила балотуватися Марина Осіпова, відома в області та за її межами активістка Радикальної партії Олега Ляшка.

Про те, що спонукало її стати депутаткою, які проблеми Кіровоградщини та України зокрема слід вирішити найближчим часом та багато-багато іншого – в ексклюзивному інтерв’ю.

Кор.: Марино, ваше рішення балотуватися до ВР вразило переважну більшість жителів міста. Як ви до нього прийшли?

Я не можу сказати, що це було якесь спонтанне рішення. Із самого дитинства розуміла, що повинна бути свідомою громадянкою нашої держави. І  постійно брала активну участь – спочатку у шкільному парламенті, а потім і в студентській раді. В нашій організації я вже 4 роки. У 2015-му балотувалась до Кіровоградської міської ради. Це насправді дуже важливий крок як для мене, так і для нашої команди, адже політична ситуація в країні складна. і боротьба за перемогу на виборах буде важкою.

Я ні в якому разі не женусь за мандатом. «Елітність нардепства» і «стара» політика вже відійшли у минуле. У владі повинні бути люди, як дійсно хочуть змінити країну!

Кор.: Ви – єдина жінка серед усіх кандидатів. Як вважаєте, ваші суперники будуть джентльменами?

Насправді, нічого надзвичайного у тому, що балотується жінка, немає. Ми ж завжди боролись за рівність. Я здивована тим, що кандидатуру по мажоритарному округу Кропивницького як представниця жіночої статі висунула лише я.

Дуже сподіваюся, що боротьба буде чесною та адекватною. І що мої опоненти не переходитимуть межі.

Кор.: З якою метою йдете до парламенту? Чого конкретно хочете добитися?

Перш за все, найперша мета – врятувати нашу країну, витягнути її з ями, в яку нас так багато років заганяли. На жаль, життя українців нині занадто заполітизоване. Ми забули про те, що посадовці і депутати – це, в першу  чергу, люди, що працюють і отримують за свою роботу зарплатню, яку їм платять громадяни. Чому звичайний столяр, слюсар чи вчитель розуміють – якщо вони не виконуватимуть свої обов’язки, то не отримають коштів? А ті, хто при владі, забули про це! Вони нахабно ігнорують громадян і створюють навколо себе «фетиш» еліти і верховенства! Так бути не повинно!

Я дуже хочу, щоб нарешті згадали про матерів-одиначок, про дітей, про людей з інвалідністю і пенсіонерів. Всі вони покинуті державою буквально напризволяще. І згадують про них лише під час передвиборчої агітації.

Кор.: Як ви вважаєте, краса та молодість може перемогти роки і досвід?

Впевнена на 100 відсотків! Але вираз «краса та молодість», гадаю, не вичерпно характеризує цю ситуацію. А от «молодість і рішучість» – це саме те, що потрібно! Ми вже бачили все, що можуть «старі» політики, від їхнього «досвіду» нудить усю країну!

Кор.: Марино, чому саме Радикальна партія? Що саме вас привабило у цій політичній силі?

Я знаю – дехто дуже скептично ставиться до Радикальної партії. Але насправді це єдина проукраїнська політична сила, яка хоче зберегти національні цінності українців. Наша команда у парламенті розробила найбільше законопроектів, серед яких –  «Доступні ліки», «Купуй українське – плати українцям», а також про індустріальні парки тощо. Я повністю підтримую позицію партії! І, на додаток, маю сильний характер.

Кор.: Марино, розкажіть про себе, щоб потенційний виборець знав про вас усе, що його цікавить. 

Мені 25 років, маю вищу освіту, але за фахом банківського працівника не пропрацювала жодного дня. Не можу висидіти багато часу на одному місці. Та й до того, коли я закінчувала навчання, в банках була тенденція насильного відкриття кредитних карток усім без обмежень. А я не змогла б якійсь бабусі цього нав’язати, бо померла б із сорому!

Зараз працюю помічником народного депутата України Лінька Дмитра та депутата міської ради Рафаеля Санасаряна. Постійно спілкуюсь з мешканцями Кропивницького та області, намагаючись допомогти їм з вирішенням проблемних питань.

Кор.: Маємо багато прикладів, коли кандидат, ставши обранцем, забуває про свої обіцянки. Ви маєте імунітет проти такої хвороби?

Так, це дійсно погана тенденція. Але я буду робити все можливе, аби не розчарувати людей, які мені довірили таку відповідальність.

Кор.: Марино, як ви вважаєте, яку проблему новий парламент має вирішити найперше?

Ми повинні нарешті злізти з голки МВФ і почати розбудовувати власну економіку. Але найперше, що ми повинні зробити, то це підвищити пенсії та повернути нашу молодь додому!

Кор.: Ваша політична сила постійно критикує дії нинішнього президента. Ви готові працювати в умовах жорсткої опозиції?

Політика нинішнього президента – це лише чергова серія їхнього серіалу. Він за ці фактично два місяці своєї каденції так і не запропонував жодної стратегії розвитку нашої держави! Дозволити носити шорти в офісі президента чи виїхати з Банкової – скажіть, як це врятує кожного з нас? Як такі «геніальні» рішення допоможуть українцям нагодувати своїх дітей?

Кор.:  Як ви вважаєте, депутатська недоторканість – це привілей обранця чи можливість уникнути встановлення диктатури?

Достатньо цікаве питання. Але без жодного сумніву: депутатська недоторканість – привілей для обранця! А він має нести відповідальність за свої незаконні дії так само, як і всі українці.

Кор.: Ваші перші кроки у разі перемоги на виборах?

В першу чергу, я би хотіла звернути увагу парламенту на питання Кропивницького та й усієї області, адже у нас дуже багато проблем, які можна вирішити лише на державному рівні. 

Прочитано 11469 разів
Останнє редагування Вівторок, 09 липня 2019 16:51
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+