Яке місце в загальному рейтингу активності посіли нардепи від Кіровоградщини

Четвер, 07 вересня 2017 16:03

Координатор громадянської мережі "ОПОРА" Зоя Лебідь під час прес-конференції у Кропивницькому розповіла про те, як працювали нардепи від Кіровоградщини протягом півріччя.

За словами представниці громадської мережі, громадські консультанти «ОПОРи» узагальнили зібрані дані моніторингів роботи народних обранців за останні 6 місяців, та підготували зведений рейтинг активності 88-ми нардепів за підсумками 6-ї сесії Верховної Ради України.

Потрапили до зведеного рейтингу і мажоритарники від Кіровоградщини:

  • Костянтин Яриніч у загальному рейтензі посів 44 місце;
  • Олесь Довгий - 59 місце;
  • Анатолій Кузьменко - 64 місце;
  • Станіслав Березкін - 76 місце;
  • Михайло Поплавський - 77 місце.

Дослідження проводилися починаючи із лютого 2017 року за двома основними критеріями : законотворча робота в парламенті та активність у виборчому окрузі.

Згідно із отриманими показниками, з представників Кіровоградської області найвищий рейтинг у Костянтина Яриніча з показником 44 балів. Цей депутат отримав найвищий бал за діяльність у виборчому окрузі(27 місце у рейтингу), зокрема через найбільшу кількість проведених прийомів та активну участь у публічних заходах. Також він зайняв першу серед депутатів-мажоритарників області за показником законодавчої роботи.

Олесь Довгий опинився на 59 місці. Низька активність в окрузі(62 місце, у 2017 році округ не відвідував, але працювали 4 приймальні депутата), законодавча активність на ті самі 59 балів. Анатолій Кузьменко та Станіслав Березкін у загальному рейтингу зайняли 64 та 76 місця відповідно.

Анатолій Кузьменко не проявляв активності в окрузі та жодного разу не звітував перед виборцями. В той же час дисципліновано відвідував парламентські засідання та засідання комітетів.

Станіслав Березкін був малоактивний в окрузі, парламентські засідання відвідував, але практично не проявляв законодавчої активності, жодного разу не взяв участі в роботі профільного комітету.

Найнижчу позицію серед депутатів Кіровоградської області в узагальненому рейтингу зайняв Михайло Поплавський. Цей депутат протягом півроку послідовно ігнорував роботу в окрузі, жодним чином не звітував перед виборцями. Депутат за пів року роботи не подав жодного депутатського запиту, став співавтором лише одного законопроекту.

Протягом 6-ї сесії Верховної Ради депутати, які підлягали моніторингу, у середньому зареєстрували 11 законопроектів кожен. Значна частка їхніх ініціатив подані у співавторстві. Проблем виборчих округів стосуються лише 34% розроблених депутатами законопроектів. З усіх поданих депутатами протягом 6-ї сесії запитів 53% стосуються проблем виборчих округів.

Прочитано 911 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+