У Кропивницькому активіст закликав місцеву раду працювати прозоріше

Четвер, 21 грудня 2017 13:31

Сьогодні, 21 грудня, перед сесією міськради Кропивницького виступив координатор компетенцій системи «ProZorro» Павло Лісніченко. Він закликав підтримати обов’язкове проведення через тендер і допорогових закупівель. Тема стосується проведення тендеру на послуги товари вартістю до 200 тисяч гривень для товарів та послуг та 1,5 мільйони гривень для робіт. Активіст обурювався байдужістю депутатів, адже проект рішення вже неодноразово виносився на розгляд сесії, але не знаходив підтримки.

"З минулого року деякі управління та відомства ради свідомо ігнорують можливості використання конкурентних торгів при проведенні закупівель на допорогові суми. Головним управлінням ЖКГ проведено 440 процедур, 427 процедур закупівель завершили з яких лише 53 були над порогові, а решта 387 процедур, які обійшлись у 116 мільйонів гривень було проведено без застосування ProZorro. Тобто, 116,63 мільйонів гривень було розподілено за рішенням посадовців-комунальників, замість того аби обрати економічно найбільш вигідних підрядників", - зауважив Павло Лісниченко.

 

Наостанок, Координатор Центру компетенцій системи «ProZorro» запропонував депутатам при прийнятті рішення про бюджет міста на 2018 рік прописати обов'язковість використання системи ProZorro на допорогових закупівлях.

 

 



Прочитано 454 разів
Останнє редагування Четвер, 21 грудня 2017 14:44
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+