Радикальна партія вимагає реалізації в Україні справжньої Великої Політичної Реформи

Вівторок, 31 жовтня 2017 10:02

Створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканості і запровадження виборчої системи за відкритими списками є логічними, однак половинчастими вимогами.

Без докорінної перебудови всієї владної моделі, будь-які кроки з часткового реформування не дадуть жодних відчутних результатів.

Радикальна партія підтримує скасування недоторканості депутатів і суддів, голосуватиме за ухвалення нового виборчого законодавства за відкритими списками, однак ми виступаємо категорично проти спекуляцій різних політичних сил на цій тематиці, зокрема і через спроби дестабілізації обстановки в Державі.

Ми закликаємо парламентські політичні сили ухвалити в сесійній залі справжню Велику Політичну Реформу, яка включатиме в себе: скасування недоторканості з депутатів і суддів, люстрацію суддівського корпусу, реальну незалежність і прозорість всієї судової гілки влади, а також ухвалення законів про Тимчасові слідчі комісії та імпічмент президента.

Ми глибоко переконані, що український Парламент є єдиним органом, який на сьогодні є спроможним вирішити політичну кризу в країні.

Жодні політичні спекуляції, спровоковані і штучні «народні протести», а також свідомі нагнітання ситуації навколо питань, які є виключною компетенцією Верховної ради, не вирішать кризу, а лише поглиблять її, поставивши під загрозу суверенітет, територіальну цілісність та сам факт існування Держави. 

Прочитано 646 разів
Останнє редагування Вівторок, 31 жовтня 2017 11:34
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+