Перші питання депутатам нової Кропивницької міської ради

Вівторок, 08 грудня 2020 09:10

Цьогорічні місцеві вибори минули в умовах пандемії коронавірусу, тож явка виборців склала близко 30 %. Проте все ж маємо результати, згідно з якими до Кропивницької міської ради пройшли 42 депутати. Mandarin-news поспілкувався з депутатами нової ради з-поміж яких і першопрохідці, і ті, хто не вперше стає депутатом.

 

Уперше став депутатом міськради «Слуга народу» Тігран Хачатрян, підприємець, координатор спілки вірмен України в області.

Відтак, першочерговим завданням Тігран ставить вирішення проблеми доставки лікарів в пандемію до робочих місць. На питання які не доопрацювання минулої влади він бачить відповів, що аналізувати помилки не є правильним.

Валентина Яремчук вже не вперше стає депутаткою міської ради. У 8 скликанні Валентина йде від партії «Європейської солідарності».

Депутатка планує продовжити вже початі ініціативи:

- впорядкування вивісок в історичній частині міста;

- GPS навігація для громадського транспорту міста.

«І в минулому, і в цьому скликанні я буду підтримувати правильні та необхідні для громади рішення та ініціативи. Можливо якісь рішення я і критикувала, якщо вважала їх неправильними. Але не можна сказати, що я не підтримували політику міського голови», – вказала на свою позицію Яремчук.

Олександра Ткаченко, депутатка від політичної сили «Перспектива міста», вперше пройшла до міської ради, проте довгий час вивчала проблеми жителів міста.

«Варто навести лад в місцях, які є візитівками обласного центру: площа, набережна. Також потрібно подбати й про кожен мікрорайон та двір, вирішувати й соціальні проблеми» – розповіла Ткаченко.

Натомість на питання чим буде опікуватись в міськраді Олександра поки відповісти не може. Говорити про помилки попередньої влади депутатка не готова.

Олександр Шамардін від партії «Рідне місто»  не вперше стає депутатом.

Він виокремив певні недоліки в роботі ради попереднього скликання.

«Можна було б змінити загальний вектор розвитку міста і витрачати бюджетні кошти не на великі проекти, а на більш локальні. Наприклад, збільшити фінансування на поліпшення інфраструктури віддалених мікрорайонів », – розповів Шамардін.

Новообрана депутатка від політичної партії «Слуга народу» Ольга Ковальова-Алокілі , яка, до речі, балотувалась і на посаду мера, вперше стала депутаткою міської ради. Вона використовуватиме свої знання з економіки.

Ольга переконана, що завдяки децентралізації в міста зросли фінансові можливості, які треба використовувати для збільшення привабливості міста для жителів, туристів, інвесторів.

За її словами, нова рада має розробити стратегію міста до 2030 року та реалізувати питання, зазначені в підписаному перед місцевими виборами Меморандумі між Коаліцією «Рада Експертів» та політичними силами, що представляють сьогодні місцеву владу.

Екснардеп та новообраний депутат міської ради восьмого скликання Костянтин Яриніч  представлятиме партію « Європейська солідарність». У новій міській раді депутат опікуватиметься медициною, зокрема й збільшенням фінансування медичних закладів обласного центру.

Яриніч вказав на проблему міськради попереднього скликання:

«Деструктивна неконструктивна опозиція, яка намагається і на сьогоднішній день внести розлад у сесійну залу. Це було відчутно на погоджувальній нараді напередодні першого засідання».

Першопрохідцем в депутстві стала й Катерина Колтунова, активна громадська діячка та волонтерка простору «Кроп хаб», ГО «Серця матерів», «Смайл». До міської ради восьмого скликання вона прийшла від партії міського голови – «Пропозиції».

Депутатка хоче працювати над вирішенням проблем молоді, зокрема й організації дозвілля.

«Слуга народу» Анна Зарічна теж вперше стала депутаткою.

 Анна хотіла б опікуватись молоддю, позаяк проводила багато зустрічей зі студентами кропивницьких вишів.

«Молодь не має підтримки з боку бізнесу та часто не може отримати роботу без досвіду. До того ж, трапляється, що під час стажувань або практик зі студентів вимагають кошти, натомість не дають належних знань», – вказала Зарічна.

 

Депутат від партії «Рідне місто» Дмитро Овчінніков  має ідеї вирішення проблеми безпритульних тварин, наприклад, підтримка приватних притулків з міського бюджету

«Стара рада акцентувалася на великих  проєках, але забувала про дрібниці, які забезпечують той комфорт для містян про який політики так багато говорять. Треба змінити цю ситуацію. Будувати тротуарні та бігові доріжки, публічні вбиральні, змінювати вуличний дизайн та утворювати громадські простори, робити безпечний простір для тварин та людей. На ці речі раніше не звертали увагу», – резюмував Овчінніков.

До партії мера «Пропозиції» потрапив Олег Колюка, якого на першій сесії нової міської ради обрали секретарем.

За його словами, перша сесія обнадійлива в плані вирішення господарських, соціальних, інфраструктурних проблем міста.

На думку Колюки, системних, кризових помилок рада минулого скликання не допускала.

Прочитано 1589 разів
Останнє редагування Вівторок, 08 грудня 2020 17:13
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+